В Японії обрали спадкоємця імператора: Священна церемонія тисячолітньої монархії відбулася у Токіо

Спадкоємного принца Японії і молодшого брата імператора Нарухіто - Акісіно - проголосили спадкоємцем імператорського престолу. У недільній церемонії 8 листопада 2020 року взяли участь дорослі члени імператорської родини і глави трьох гілок влади, повідомляють Патріоти України з посиланням на японський телеканал NHK.

"Принц, чиє справжнє ім'я Фуміхіто, став першим у черзі на престол у травні минулого року. Це сталося тоді, коли його старший брат, імператор Нарухіто, зійшов на трон. Церемонію проголошення його спадкоємним принцом спочатку було заплановано на квітень цього року, але її відклали через пандемію коронавірусу", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, у зв'язку з пандемією коронавірусу список гостей скоротився. Деякі заходи скасували, зокрема банкет, урочистий кортеж і можливість для публіки поставити своє ім'я у книзі добрих побажань.

Інтронізація імператора Японії відбулася 22 жовтня в Токіо. На церемонію тоді прибули високі гості із понад 170 країн світу, зокрема монархи і глави держав (серед них і президент України Володимир Зеленський із дружиною). За традиційним урочистим заходом у палаці спостерігало понад 2 тис. осіб. 59-річний Нарухіто дістав повноваження імператора у травні після зречення від трону його батька, 85-річного Акіхіто.

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...