В Європі готуються до війни з РФ: НАТО запроваджує систему "воєнного Шенгену"

У НАТО не виключають того, що Кремль може розпочати війну проти Альянсу. Тому країнам Європи доведеться зміцнювати оборону. Зокрема, узгодити систему "воєнного Шенгену". Це дозволить військовим конвоям вільно пересуватися територіями країн НАТО, пише The Times, посилаючись на високопоставлених генералів.

"Якщо ми порівняємо війну і операції десятирічної чи п'ятирічної давнини, то зрозуміємо, що маємо визнати, що і за тилові райони буде вестися жорстка боротьба. Ми повинні припускати, що агресор буде використовувати весь спектр кінетичної і некінетичної сили для того, щоб зруйнувати лінії зв'язку, в тому числі і в тилу", - сказав генерал-лейтенант, командувач військового логістичного центру НАТО в Німеччині Олександр Сольфранк.

Він закликав союзників спростити бюрократичні процедури, які ускладнюють переміщення військ та техніки, а також використання країнами один одного військової техніки та спорядження в період кризи.

Лідери НАТО вважають, що альянс має обмежений час, щоб вжити заходів щодо зміцнення своєї оборони. Вони сподіваються узгодити введення системи "воєнного Шенгену" до саміту Альянсу у Вашингтоні в липні.

НАТО вже має дієву модель захисту неба України від російських атак, - Business Insider

понеділок, 20 травень 2024, 13:50

НАТО вже має дієву модель захисту неба України від російських атак. Ця модель була наочно продемонстрована під час іранської атаки на Ізраїль у квітні. Про це пише видання Business Insider. Колишній генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен зокрема висловив п...

Україна зробила Крим непридатним для російських військ: Годжес оцінив удари по півострову

понеділок, 20 травень 2024, 13:30

Сили Оборони України своїми ударами по військових об’єктах росіян в окупованому Криму роблять цю територію "непридатною" для ворога.Про це заявив колишній командувач військ США в Європі, генерал-лейтенант у відставці і військовий експерт Бен Годжес на ...