У перехопленому іранському дроні Mohajer-6 виявили контрабандний компонент з України

Зенітникам ЗСУ вдалося посадити іранський дрон Mohajer-6 на хвилі Чорного моря, а фахівцям дослідити цінний трофей.

В іранському дроні Mohajer-6 знайшли український компонент

У Головному управлінні розвідки МО України повідомили, що у збитому українськими зенітниками іранському дроні вони знайшли комплектуючі іноземного походження, зокрема українського. Про це у п'ятницю, 28 жовтня, повідомляє Військове телебачення України.

Повідомляється, що співробітники військової розвідки виявили деталі, промарковані державною мовою Ірану - фарсі, що безперечно засвідчило іранське походження безпілотника.
"Цікавим виявилося й те, яким чином країна, яка перебуває вже десятки років під санкціями, змогла налагодити виробництво таких літальних апаратів. Ми порівняли цей безпілотник з іншими безпілотниками цієї компанії і з'ясували, що дрон містить на 3/4 комплектуючі зі США, є також комплектуючі з Японії. , Китаю, Швеції, Австрії та навіть один компонент українського виробництва", - повідомили у ГУР.
Докази причетності інших країн до постачання зброї та її комплектуючих Ірану і відповідно до країни-агресора Росії будуть передані міжнародним організаціям з метою накладання на них економічних санкцій.

"Коли ми спостерігаємо певні скупчення людей": У Генштабі дали поради українцям, які стоять у чергах до ТЦК

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:50

Аби не стояти в чергах до ТЦК та СП, варто спланувати свій візит не в час пік, адже військкомати зараз переведені на цілодобову роботу. Окрім того, від 18 травня можна буде оновити свої дані ще й через електронний кабінет призовника та у ЦНАП. Про це п...

Ворог прискорює наступ: У The Hill оцінили, скільки території може втратити Україна

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:45

Росія активізує всю свою міць, щоб максимально використати вікно можливостей, що залишилося, і домогтися будь-яких успіхів на фронті, доки нова зброя від США для України ще не прибула на поле бою. Про це пише видання The Hill, передають Патріоти Украї...