У полон потрапили тільки двоє: Нацгвардійці на Донеччині знищили дві групи "вагнерівців" із колишніх російських в’язнів

У Донецькій області на Бахмутському напрямку захисники України знищили дві групи найманців ПВК Вагнера, майже всі з них колишні в'язні, завербовані на війну в Україну. Ще два окупанти потрапили в полон. Про це у четвер, 27 жовтня, розповів т. в. о. директора Департаменту планування застосування Головного управління Національної гвардії України Микола Уршалович, повідомили на сайті МВС. За його словами, це трапилося 23 та 24 жовтня, інформують Патріоти України.

Уршалович зазначив, що "вагнерівці" під прикриттям артилерії здійснювали наступальні дії на позиції нацгвардійців. "Але ці "джентльмени удачі" не врахували, що бійці бригади оперативного призначення імені Героя України Сергія Михальчука мають дещо інші погляди на перевиховання окупантів із поганих у хороших", – сказав він.

Тому, за його словами, ці групи було знищено, а двох осіб захоплено в полон. Ліквідовані загарбники в Росії були засуджені за тяжкі злочини (розбійні напади та вбивства). Вони уклали шестимісячний контракт із ПВК Вагнера та опинилися на війні в Україні.

Зазначимо, що засновник ПВК Вагнера, "кухар Путіна" Євген Пригожин почав влаштовувати турне російськими зонами ще влітку, де закликав ув'язнених приєднатися до лав окупантів, а у вересні цим уже зайнялося міноборони РФ. Причому на війну проти України вербують усіх – навіть відморожених убивць. Ув'язненим пропонують контракт на пів року, зарплату й помилування.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...