У Севастополі "нервно курят": Україна та Німеччина домовляються про постачання ВМСУ підводних човнів

Про це стало відомо в ході брифінгу голови Верховної Ради з міністром оборони. Тиск Києва на Берлін задля більш рішучої підтримки проти Четвертого рейху зростаю, як і німецької громадськості на уряд Шольца

Голова парламенту Руслан Стефанчук під час зустрічі із міністром оборони Німеччини Крістіною Ламбрехт обговорив надання Україні зброї, зокрема підводних човнів, передають Патріоти України.

Пряма мова: "Не виключаю отримання від Німеччини підводних човнів, тому що ми готові стати оборонним східним кордоном усієї Європи. І ця співпраця буде взаємовигідною як на цьому етапі, так і в майбутньому".

Також Стефанчук розраховує, що Україна отримає системи IRIS-T "в найкоротші терміни" для захисту українських міст від нальотів росавіації та ракетних обстрілів.

Глава ВР сказав міністру оборони Німеччини, що від швидкості постачання сучасної зброї залежать життя українських захисників і закликав поквапитися із озброєнням та не затягувати поставки.

Пряма мова: "Це питання виживання України як держави, питання захисту мого народу, питання цілісності української держави.

Кожний день, який проходить із моменту прийняття рішення до його імплементації, забирає в України найкращих синів і дочок. Тому поставки найновітнішої техніки до України - це питання прискорення нашої спільної перемоги

Українці стоятимуть до перемоги, але нам потрібна ваша допомога - швидкі рішення та їх швидка імплементація. Швидкість визначає сьогодні фактор нашої спільної перемоги". За його словами, Україна готова до співпраці з Німеччиною в оборонній сфері наразі і в майбутньому.

Повідомляється, що Ламбрехт висловила захоплення майстерністю українських солдатів, які проходять зараз навчання в Ідар-Оберштайні.

Пряма мова Ламбрехт: "Я була вражена їхньою мужністю, їхнім бажанням навчитися. Я так само дякую за нашу співпрацю. Ми й надалі будемо робити все, щоби підтримувати Україну, і не тільки в цей час, а й довгостроковій перспективі, тому що добре освічена, добре навчена армія — це гарантія безпеки майбутнього, і вашої країни, й інших".

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставку Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...

"Коли ти сидиш, скажімо, в Петербурзі": Буданов спрогнозував новий наступ росіян та назвав умову закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:45

Вже у червні Росія може почати великий наступ, щоб спробувати захопити всю територію Донецької та Луганської областей. Після цього росіяни зосередяться на президентських виборах у Сполучених Штатах Америки та їхніх наслідках. Так вважає очільник Головн...