В Україні на одне робоче місце претендують 12 людей: Що відбувається на ринку праці

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну ринок праці став "належати" роботодавцям. Так, в середньому на 1 робоче місце в Україні претендують 12 осіб. Про це повідомляє 24 канал. Зазначається: найбільше вакансій - у західних областях України, передають Патріоти України.

Причиною цього є переїзд багатьох підприємств у регіони після початку повномасштабної війни. "На початку війни багато бізнесів і людей переїжджали до західних областей. Тому ці регіони демонструють більшу частку вакансій у структурі ринку праці, ніж до війни", – йдеться в повідомленні.

При цьому наголошується: з великим відривом лідирує Львівська область. Далі йдуть:

  • Івано-Франківська;
  • Закарпатська.

Водночас, зазначається, згідно з дослідженням кадрового порталу grc.ua, в активному пошуку роботи зараз перебуває кожен другий український фахівець – 52,3%. А планують шукати нове місце найближчим часом 16%.

"Настрої українських працівників через воєнну кризу ринку праці вкрай негативні: понад 40% втратили роботу, ще 22,5% працюють, але одержують неповну заробітну плату. Кожен четвертий співробітник побоюється, що може потрапити під скорочення найближчим часом", – резюмують аналітики

Тим часом більше половини українців відчувають брак коштів – їм або постійно, або періодично не вистачає грошей до зарплати. Негативні зміни на ринку праці при цьому відчув кожен восьмий, і лише 20% зарплата залишилася на довоєнному рівні, а її виплату не затримують.

Більшість опитаних grc.ua пов'язують погіршення свого фінансового стану саме з війною – про це заявили 44%. Проте є й ті, кому грошей не вистачає постійно – це 15% опитаних.

З нестачею коштів українці намагаються впоратися за допомогою підробітків. Такий прибуток на момент проведення опитування мали 6,4% респондентів. Однак ще 35% заявили про повну впевненість у тому, що в найближчі три місяці шукатимуть підробітку.

Готують дітей до війни: Окупанти влаштували змагання з пілотування БПЛА серед школярів у Скадовську

п’ятниця, 17 травень 2024, 6:22

За даними національного спротиву, російські окупанти у тимчасово окупованому Скадовську влаштували для школярів змагання з пілотування БПЛА. Деталі: У повідомленні спротиву зазначають, що у турнірі з пілотування БпЛА змагалися школярі молодших класів (...

Сі Цзіньпін танцює на краю прірви: Китай збільшив експорт до РФ сировини для виробництва боєприпасів - ЗМІ

п’ятниця, 17 травень 2024, 2:35

У Пекіні лише кілька місяців, щоб довести Заходу лояльність справі миру і заморозити поставки Москві засобів, що дають змогу підтримувати війну. Китай різко збільшив експорт до Росії нітроцелюлози, яку можна використовувати для виробництва боєприпасів....