"Після таких "веселих концертів зовсім невесело лікарям": В Україні продовжили адаптивний карантин і назвали обмеження

Кабінет міністрів продовжив дію адаптивного карантину до кінця 2020 року. Про це на позачерговому засіданні заявив прем’єр Денис Шмигаль, передають Патріоти України.

Очільник уряду пояснив, що адаптивний карантин в умовах стрімкого поширення COVID-19 поки є «найбільш дієвим механізмом» не тільки в Україні, а й у світі. Та назвав рішення «потрібним кроком».

Також Шмигаль анонсував нововведення, які стосуються, зокрема, кількості громадян, присутніх на одному публічному заході. «Наші розрахунки кажуть, що після відвідин концертів у регіонах кількість хворих зростала. Після таких «веселих» концертів зовсім невесело лікарям у медзакладах», – зауважив Шмигаль.

За його словами, у регіонах з відповідними обмеженнями спортивні заходи відбуватимуться без глядачів. Проте для міжнародних можуть зробити винятки – за окремим погодженням МОЗ.

Захисні засоби – маски та рукавички – й надалі будуть обов’язковими. Степанов на засіданні додав, що зміни стосуватимуться критеріїв, якими визначаються карантинні зони.

«Ми пропонуємо вдвічі підвищити цільовий показник охоплення тестувань – до 48 на 100 тис. населення (сьогодні 24, дійшли до позначки у 30 тисяч)», – сказав міністр.

МОЗ буде враховувати лише ті ліжко-місця, які відведені для інфікованих. Водночас до «червоної» зони будуть переходити ті регіони, показники захворюваності в яких складають понад 320 на 100 тис. населення протягом 14 днів.

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...