В Україні розпочали використання ізраїльської системи Smartshooter, яка допоможе перехоплювати дрони-камікадзе

На військовій авіації України було встановлено ізраїльську систему Smartshooter, яка допоможе перехопити іранські дрони-камікадзе. Вона керується за допомогою штучного інтелекту та системи передових радарів, передають Патріоти України.

Про це повідомляє ізраїльське видання Debka. Зазначається, що Smartshooter запрацювала на легких літаках та безпілотниках.

Розробники системи пишаються тим, що вона "точно влучає у ціль і не помиляється". В описі роботи Smartshooter зазначено, що вона здатна точно вражати безпілотники та функціонувати як безпілотник-перехоплювач, а також може бути тактичним пристроєм перехоплення БПЛА на полі бою.

Система була вперше представлена 2022 року на військовій виставці в Парижі та вперше активована у вересні 2022 року для допомоги у розгоні палестинських протестів.

Висота системи становить 95 см, а вага – близько 75 кг. Система могла потрапити до України через Польщу. Як пише Times of Israel, одна з місцевих компаній продала Польщі системи перехоплення військових безпілотників. Стверджується, що в міністерстві оборони Ізраїлю нібито знали, що кінцевим користувачем протибезпілотної системи буде Україна, але вирішили не втручатися.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...