В Україні затвердили новий порядок обліку призовників та резервістів: Що відомо

Кабінет міністрів 30 грудня затвердив новий порядок військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів. Про це написав у Telegram представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук, передають Патріоти України.

«Затверджено новий порядок організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів. Порядком передбачено здійснення ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів державними органами, підприємствами, установами та організаціями за списками персонального обліку відповідно до пропозицій Національного агентства з питань державної служби України та Державної служби статистики України», — стверджує він.

Отже, облік здійснюватиметься у співпраці з Нацагентством з питань держслужби та Держстатом.Затверджений порядок «вдосконалює окремі питання взаємодії територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки з органами державної влади, підприємствами, установами та організаціями у питаннях організації та ведення військового обліку», — інформує чиновник.

Мельничук також повідомив, що уряд продовжив відстрочку від призову під час мобілізації. Крім того, на засіданні уряд вирішив припинити дію угоди між Україною та росією про спільне використання та охорону прикордонних водних об’єктів, яку було вчинено 19 жовтня 1992 року в Києві.

Почалася істерика: Росія погрожує ексглаві МЗС Литви за пост про Керченський міст

неділя, 28 квітень 2024, 12:25

Перший заступник постійного представника Росії в ООН Дмитро Полянський у неділю, 28 квітня, відреагував на пост колишнього міністра закордонних справ Литви, нині посла країни в Швеції Лінаса Лінкявічюса щодо Керченського (Кримського) мосту, заявивши, щ...

"Путін реагує тільки на тиск": Сікорський оцінив можливість нападу Росії на Польщу

неділя, 28 квітень 2024, 11:56

У Польщі "анітрохи не здивуються," якщо РФ наважиться напасти на країну. Таку думку висловив очільник МЗС Польщі Радослав Сікорський в інтерв'ю BILD, передають Патріоти України. "Росія багато разів нападала на Польщу за 500 років нашої історії. Тому ми...