На Закавказзі назріває нова велика війна: Президент Азербайджану зробив тривожну заяву

З часів успішної для Вірменії першої війни за Карабах ситуація відчутно змінилась. Військовий бюджет Азербайджану завдяки каспійській нафті виріс до меж всього держбюджету Вірменії

Концентрація збройних сил Вірменії біля лінії зіткнення в зоні карабаського конфлікту говорить про підготовку до війни з боку Єревана. Про це заявив президент Азербайджану Ільхам Алієв, повідомляють Патріоти України з посиланням на сайті президента голови цієї держави.

Алієв упевнений, що прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян свідомо здійснює різні провокації з метою ескалації карабаського конфлікту. Він заявив про те, що Вірменія проводить незаконне заселення в Нагірному Карабасі, що суперечить всім міжнародним конвенціям.

“Привозити звідкись людей і розселяти їх на окупованих землях – злочин. Режим Пашиняна робить це свідомо. Це – провокація, нас втягують у провокацію”, – сказав Алієв.

Він заявив, що провокаційні дії почала Вірменія і це ні для кого не секрет, оскільки високопоставлена офіційна особа однієї з країн-співголів Мінської групи вже відкрито говорила про це.

“Я говорив і тоді, кажу і сьогодні: у нас немає ніяких військових цілей на території Вірменії, при бажанні ми могли б перейти на територію Вірменії, у нас були для цього всі військові можливості. Але ми не зробили цього, тому що в нашій військово-політичній концепції цього немає, якщо проти нас не буде здійснена серйозна провокація. Якщо буде здійснена, то ніяких обмежень для нас не буде, нехай кожен знає це”, – додав Алієв.

Він попередив про те, що якщо Вірменія ігнорує міжнародне право, то і Азербайджан буде його ігнорувати, але в такому випадку, для Єревана це погано закінчиться. Президент Азербайджану вважає, що метою провокації на кордоні в липні було подивитися на реакцію їхніх союзників в Організації Договору про колективну безпеку.

“Тому що вони (вірмени) готуються до нової великої війни. У нас є оперативні розвіддані. Ми знаємо, що відбувається навколо нас. Знаємо і повинні знати”, – сказав Алієв.

Він підсумував, що спецслужби Азербайджану працюють ефективно і що більше нічого він сказати з цього приводу не може.

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...