Велика загроза: США вважають, що Росія має секретний підрозділ для атак на підводну інфраструктуру ЄС

США виявили зростання воєнної активності країни-агресора Росії навколо основних підводних кабелів і вважають, що тепер РФ може з більшою ймовірністю проводити потенційні диверсійні операції, спрямовані на виведення з ладу критично важливої частини інфраструктури зв'язку. Про це 6 вересня пише CNN із посиланням на двох американських чиновників, передають Патріоти України.

За словами одного зі співрозмовників, РФ приділяє все більше уваги розгортанню спеціального військового підрозділу, який керує надводними кораблями, підводними човнами й морськими безпілотниками. Йдеться про Головне управління глибоководних досліджень Генерального штабу РФ, відоме як ГУГД, зазначають у публікації.

Чиновник повідомив, що у США стурбовані зростанням активності російських військово-морських сил у всьому світі. США регулярно відстежують російські кораблі, які патрулюють поблизу критично важливої морської інфраструктури й підводних кабелів, часто далеко від російських берегів, сказав чиновник.

За словами співрозмовника телеканала, США розглядатимуть будь-яку диверсію проти підводної інфраструктури як суттєву ескалацію російської агресії поза межами України.

Підводні кабелі утворюють критично важливу основу інтернет- і телекомунікаційного трафіку по всьому світу, зазначає CNN. Більшість комунікацій та інтернет-трафіку проходить великою мережею високошвидкісних волоконно-оптичних кабелів, прокладених дном океану. Скоординована атака може суттєво порушити приватний, урядовий і військовий зв'язок такими кабелями, а також галузі, які залежать від таких комунікацій, включно з фінансовими ринками й постачальниками енергії. Підводні кабелі також передають величезні обсяги електроенергії між кількома країнами Європи.

Україна отримає від Італії систему SAMP/T - Зеленський

субота, 7 вересень 2024, 19:14

SAMP/T — це зенітно-ракетний комплекс далекої дії. Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Італії Джорджа Мелоні працюють над питанням надання Україні зенітного ракетного комплексу далекої дії SAMP/T. Про це Глава української держави ...

Велика загроза: США вважають, що Росія має секретний підрозділ для атак на підводну інфраструктуру ЄС

субота, 7 вересень 2024, 17:20

США виявили зростання воєнної активності країни-агресора Росії навколо основних підводних кабелів і вважають, що тепер РФ може з більшою ймовірністю проводити потенційні диверсійні операції, спрямовані на виведення з ладу критично важливої частини інфр...