"Великий наказ згори": Окупанти розповіли про роботу загородзагонів у лавах військ Путіна. Перехоплення

Російські окупанти, які воюють проти ЗСУ, зізналися, що командування заборонило їм покидати позиції на фронті. На тих же солдатів путінського війська, що проігнорують "великий наказ згори", направляють загороджувальні загони, які або вертають їх на поле пою, або ліквідовують, передають Патріоти України.

Такі подробиці обговорювали в розмовах між собою військовослужбовці ЗС РФ, що нині перебувають на одному з найгарячіших напрямків у зоні бойових дій. Цікаві радіоперехоплення бесід 13 березня отримала міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm, опублікувавши їх у мережі.

"Звісно, інформацію, яка має оперативне значення ми виносити не будемо. Але з того, що можемо оприлюднити на загал сьогодні – короткі перемовини, які, судячи з контексту, підтверджують, що російські війська використовують практику загороджувальних загонів, які мають під примусом розстрілу з тилу примушувати йти в атаку тих, хто боїться виходити з окопів", – йдеться у підписі до аудіо.

Розслідувачі зазначили, що практика використання ворогом загородзагонів не є сенсацією, адже досить довгий час російські полонені розповідали про неї. Проте, підкреслюють в InformNapalm, одна справа – опитувати полонених, і зовсім інша – чути про це з вуст охоплених панікою ворогів безпосередньо на перехопленнях, фактично з фронту.


На аудіо, ймовірно, старший за званням окупант кричить по рації підлеглим, щоб ішли вперед, інакше їх чекає розстріл своїми ж: "Великий наказ згори: хто не йде – розстріл на місці. Як зрозумів? Прийом!", "С*ка, там уже троє пройшли, а де інші, на*уй?", "Вперед, б*я! Куди засіли, на*уй?"

На іншому фрагменті запису російський військовий визнає, що їх дійсно можуть вбити співслуживці, якщо вони не виконають наказ: "Серйозно, якщо ми цього не зробимо, нас тут із тобою двох розстріляють, чесно скажу".

"Большой", "Большой", передай далі: якщо вони не підуть уперед, групі буде пі*да", – кричить загарбник, а інший йому відповідає: "Зрозумів. Вертайся, підривай людей, інакше тобі пі*да буде. І просувай, просувай групу далі".

Цікаво, що в цих перемовинах окупанти закликають один одного не панікувати, знаючи, що на "нулі" їх чекає смерть за вторгнення на чужу землю, а за спиною – куля від своїх же товаришів.

"Ми підтвердили автентичність цих та багатьох інших записів і абсолютно довіряємо нашим джерелам радіорозвідки. Впевнені, що це реальні записи", – зауважили розслідувачі.

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...