"Великий провал для Кремля": У Пентагоні повідомили, скільки зброї і танків росіяни вже втратили в Україні

Росія вже могла втратити половину своїх основних бойових танків і використати більшу частину своєї високоточної зброї у війні, яка стала "великим стратегічним провалом" для Кремля. Про це заявив Колін Кал, заступник міністра оборони Пентагону з питань політики, пише CNN, передають Патріоти України.

З його слів, Росія зазнала десятків тисяч втрат від початку широкомасштабної війни, що на "порядки" більше, ніж під час війни в Афганістані.

"Вони (росіяни. - Ред.), ймовірно, втратили половину своїх основних бойових танків у всій російській армії. Вони загрузли в Україні понад 80% сухопутних військ. Вони витратили більшість своїх високоточних боєприпасів в Україні, і санкції та експортний контроль дуже ускладнять їм відновлення своєї армії до тієї, що була до війни", - висловився він.

Колін Кал додав, що Путін у війні проти України зазнав невдачі і "Росія вийде з цієї війни слабшою, ніж увійшла". "Путін пішов у цю війну, намагаючись знищити Україну як незалежну, суверенну демократичну країну. Путін зазнав невдачі, і це не зміниться. Суверенна, незалежна, демократична Україна витримає", - підсумував він.

ЗСУ знищили Бук-М1, що готувався до удару по українським позиціям (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 10:03

Бійці Сил спеціальних операцій (ССО) допомогли знищити російський ЗРК Бук-М1, який саме готували до пуску ракет. Про це повідомляють ССО на своєму Telegram-каналі. "Оператори 3-го окремого полку ССО під час розвідувальних дій на одному з найгарячіших н...