Венедіктова платила за держдачу удвічі менше, ніж у кошторисі, - журналістське розслідування

Підсумкова вартість орендованих генпрокуроркою приміщень повинна була складати 115 тисяч гривень.

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова взяла в оренду державну резиденцію за суму в два рази дешевше, ніж це передбачено Державним управлінням справами, інформують Патріоти України.

Після того, як глава ОГП визнала, що проживає в резиденції, у директора комплексу відпочинку "Пуща Водиця" Державного управління справами Євгена Єгорова провели обшуки. Слідчі дії почалися близько 15:00 і тривали кілька годин, їх проводили співробітники Державного бюро розслідувань, пише PavlovskyNews.

За словами журналіста Володимира Бойка, обшук був невідкладний і без санкції суду. "Мета обшуку – вилучити і приховати від НАПКА (Національне агентство з питань запобігання корупції) документи з підписом Венедіктової, зокрема, фіктивний договір від 19 червня, на підставі якого Венедіктова в'їхала в резиденцію президента України", – написав він.

Бойко стверджує, що слідчі також нібито повинні вилучити і не допустити потрапляння в НАПКА кошторису витрат на утримання всіх державної резиденції. "Оскільки Венедіктова платила в місяць на 100 тисяч гривень менше, ніж було передбачено кошторисом", – пояснив він.

У свою чергу журналісти "Схем" уточнили, що оренда резиденції була продовжена до 11 жовтня і коштує вона в два рази менше, ніж коштує користування іншими будинками комплексу "Пуща Водиця" навіть без особливого статусу.

Посилаючись на Держуправсправами вони відзначають, що ціна оренди одного квадратного метра в приміщеннях вищого класу в комплексі становила 170 гривень на місяць.

"Будинок, де проживає Венедіктова, не тільки належить до найбільш облаштованих приміщень на території, але також має статус державної резиденції. Але квадратний метр оренди, судячи за договором, коштував Венедіктовій всього 95 гривень на місяць", – пише видання.

Журналісти додали, що підсумкова вартість орендованих генпрокуроркою приміщень повинна була коштувати 115 тисяч гривень.

Договір про оренду Венедіктової держрезиденції.

"Комплекс надає у тимчасове користування державну резиденцію загальною площею 675,1 кв.м, що складається з житлового будинку, в якому 6 кімнат і інших допоміжних приміщень і майна. Термін дії договору – з 9 серпня по 13 вересня 2020 року. За користування наданими приміщенням користувач здійснює оплату щомісячно в розмірі 63 тисяч 990 гривень", – йдеться в договорі, який є в розпорядженні журналістів.

При цьому в Держуправсправами повідомили "Схемам", що державні резиденції в оренду не можуть передаватися: "Порядком передбачено проведення екскурсій на таких об'єктах, а також громадських і культурних заходів. Зазначені об'єкти в оренду не передаються".

"Завдання полягає в пропорційному розподілі сил": Навіть зі зброєю від США потрібен час на стабілізацію фронту, - Коваленко

середа, 24 квітень 2024, 15:39

Відновлення поставок американської зброї дасть змогу ЗСУ стабілізувати лінію фронту і накопичити ресурси для нової спроби великого контрнаступу. Таку думку "Фокусу" висловив воєнний експерт, координатор групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко...

Якщо завтра війна: Опитування показало, де у Європі громадяни найбільше готові захищати свої країни

середа, 24 квітень 2024, 15:30

Громадяни Вірменії, Азербайджану, Грузії, Косова, України, Албанії та Молдови найбільше серед європейців готові воювати за свою країну у разі потенційної небезпеки, передають Патріоти України.. Як повідомляє "Європейська правда", про це свідчать дані ...