Від карми улуса Золотої Орди не піти: МЗС РФ підтримав експансію Китаю в Сибір, аби відбитись від "хрестоносців" Заходу

​Через 800 років після навали Батия, Залісся з пристрастю наложниці, що скучила за своїм повелителем, пристрасно просуває східні кордони Піднебесної в напрямку Уралу і далі до Москви, поки в формі концесій дострокової оренди та інши "КВЖД по-русски"

Китайська загроза для Росії є «міфом», заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров в інтерв'ю газеті «Аргументи і Факти». За його словами, спроби розкручувати цей міф лунають із боку «тих, кому доставляє занепокоєння конструктивний розвиток російсько-китайських зв'язків», зазначають Патріоти України.
«Узятий Росією і КНР курс на зміцнення добросусідства має багатоплановий і довгостроковий характер, не схильний до кон'юнктурних коливань», - заявив Лавров, відповідаючи на питання: чи може трапитися так, що Сибір і Далекий Схід стануть китайськими.
Страхи, пов'язані з повідомленнями про масову експансії китайців в далекосхідні регіони РФ, «перебільшені», підкреслив Лавров. А дані про те, що вже 12 мільйонів громадян КНР проживають в Сибіру, викликають великі сумніви в достовірності.
Немає і будь-яких територіальних розбіжностей між Москвою і Пекіном, підкреслив міністр: «Російсько-китайський прикордонний питання давно і остаточно врегульовано», що «зафіксовано в двосторонньому Договорі про добросусідство, дружбу і співробітництво від 2001 року».
Головна мета розвитку відносин з Китаєм - «сприяння соціально-економічному розвитку і процвітанню наших країн і народів», заявив Лавров.
«Про позитивну динаміку двостороннього діалогу красномовно свідчать поглиблення взаємної довіри у військово-політичній сфері, рекордне зростання товарообігу, розширення культурно-гуманітарних контактів і зміцнення координації з Пекіном в міжнародних справах», - перерахував він.
Підрахувати точну кількість китайців в Сибіру і на Далекому Сході дійсно важко. Однак про швидкість цієї міграції красномовно свідчить зростаючий попит на готівкові юані.
Як зазначає EastRussia, за минулий рік в Приморському відділенні Ощадбанку клієнти придбали юанів на 29% більше, ніж в 2017-му. На Сахаліні і в Амурській області - більше на 11-11,4%. У Хабаровському краї покупка готівки юанів збільшилася на 13%. Банк «Примор'я» констатував зростання обсягу проданих юанів на 20%.
У Амурську область, Хабаровський край і Примор'я рікою течуть китайські фермери, оскільки земля в Росії значно дешевше, ніж в КНР, пояснює керуючий директор консалтингової компанії BEFL Владислав Новосьолов.
На таких фермах працює китайський персонал, використовується китайська техніка, і велика частина продукції продається в Китай.
У червні, нагадаємо, стало відомо про плани Росії надати китайському холдингу Joyvio Beidahuang Agricultural Holdings 50 тисяч гектарів в Примор'ї під плантації сої. Компанія має намір побудувати завод з глибокої переробки сої потужністю до 240 тисяч тонн на рік. Там буде випускатися соєвий концентрат, соєве масло, лецитин, меляса.

"Якщо росіяни візьмуть Часів Яр, оборона ускладниться": Названо ключовий фактор для успішного відбиття нового наступу РФ

субота, 20 квітень 2024, 6:30

Якщо вчасно будуть збудовані необхідні фортифікації, війська Росії "рошибуть лоба" і зазнають величезних втрат, намагаючись захопити Часів Яр. Якщо ворогу все ж вдасться "взяти" місто, це ускладнить оборону для України, оскільки воно розташоване на під...

"Одна з останніх подій, яку ми маємо припинити": Росія та Іран перетворюють Ізраїль та Україну на "військові лабораторії", - The Hill

субота, 20 квітень 2024, 6:22

Росія та Іран використовують Україну та Ізраїль як "лабораторії на полі бою" для вивчення вразливостей західних військових сил, пише The Hill із посиланням на заяви експертів у підкомітеті із закордонних справ Палати представників США, передають Патрі...