Віддав життя за Україну: У Бахмуті загинув майданівець та батько п’ятьох дітей Олег Юрченко

У Бахмуті на Донеччині 2 січня загинув громадський діяч, член Спілки української молоді та майданівець Олег Юрченко. У нього було п'ятеро дітей, четверо з яких неповнолітні. Про це повідомив екскерівник Інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович, передають Патріоти України.

"Загинув Олег Юрченко. Один з тих, кого з певністю можна причислити до найкращих українців. Він був (як важко писати в минулому часі) розумним, сильним, відважним. Без таких як Олег важко буде піднімати країну після перемоги у війні", - написав він.

Про смерть українського активіста повідомив і голова Крайової Пластової Ради Юрій Юзич. "В юності - морський піхотинець. Багаторічний активіст СУМ в Україні, адміністратор відомого дому на "ярвалі". Співорганізатор гри "Джура", де був найкращим бунчужним. Активіст всіх можливих наших революцій і Майданів. Відзначений державним Орденом за мужність", - йдеться у його дописі.

За словами Юрія Юзича, Олег очолював "один із найскладніших районів" Луганської області, де самовіддано працював над його українізацією.

"Він міг спокійно поїхати за кордон. Але поїхав на фронт. І загинув, як сумівець-воїн про якого співає СУМ у своєму славні. Тихо спи, без тривог, друже", - висловився Юзич.

Окупанти кілька разів атакували Харківський район, є загиблий і постраждалі

субота, 4 травень 2024, 18:29

Приблизно о 15.30 4 травня окупанти вдарили по селу Слобожанське Харківського району. Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов заявив у Telegram, передають Патріоти України. "Унаслідок обстрілу горів будинок та господарчі споруди. Загинув 49-річний...

Внесений Росією до "списку терористів": В аеропорту Кишинева затримали громадянина України, помічника Мустафи Джемілєва

субота, 4 травень 2024, 17:59

4 травня в аеропорту Кишинева спецслужби Молдови затримали громадянина України Ерола Велієва, який є також помічником лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва. Про це повідомив у Facebook глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубар...