Відмовилася співати гімн, який прославляє владу: В Ірані силовики вбили 16-річну школярку

В Ірані вбили 16-річну школярку Асру Панахі під час одного з рейдів, які силовики влаштовують у школах через протести в країні. Про це повідомляє The Guardian із посиланням на Координаційну раду профспілок вчителів Ірану, передають Патріоти України.

Силовики побили дівчину до смерті, коли вона відмовилася співати провладну пісню, яка вихваляє диктатора Алі Хаменеї. 13 жовтня силовики увірвалися до жіночої середньої школи імені Шахеда в Ардебілі і вимагали від групи дівчат заспівати гімн, який прославляє лідера Ірану.

Коли вони відмовилися, силовики побили їх. Декілька дівчат було доставлено до лікарні, а інших — заарештовано. Наступного дня Асра Панахі померла у лікарні від отриманих травм. При цьому іранські чиновники заперечували свою провину у цьому.

На державних телеканалах показали чоловіка, який представився дядьком школярки. Він заявив, що Асра Панахі померла від уродженого захворювання серця.

Як уточнює видання, школярки були активними учасниками протестів проти лідерів Ірану. Протести охопили Іран із 16 вересня. Приводом для цього стала смерть 22-річної Махси Аміні, яка була затримана і, ймовірно, побита іранською «поліцією моралі» за нібито "неправильне" носіння хіджабу. У мережі з'являється безліч відео, де протестуючі підпалюють машини силовиків та закидають камінням правоохоронців.

Вони також намагаються перешкодити затриманню та відбивають протестувальників у поліції, зривають зображення релігійних лідерів країни.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...