Відпочинок "класу люкс" від Міноборони РФ? Шойгу зібрався возити росіян у Крим... десантними кораблями

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу хоче надати два десантні кораблі, щоб перевозити автомобілі через Керченську переправу у тимчасово окупований Крим. Таке рішення пов’язане з величезними заторами на незаконно збудованому російськими окупантами Кримському мосту. Про це у вівторок, 4 липня, повідомило пропагандистське російське видання РІА "Новости", передають Патріоти України.

Міністр транспорту РФ Віталій Савельєв на нараді з урядовцями і російським диктатором Володимиром Путіним повідомив, що близько 100 автомобілів чекають на проїзд на Кримському мосту, а час очікування нібито становить 30 хвилин.

На нараді Савельєв заявив, що раніше того ж дня він провів переговори з Шойгу, і той пообіцяв «надати в разі потреби два великих десантних кораблі, який кожен бере по 40 автомобілів». «Якщо вони робитимуть по п’ять рейсів на добу і за нормальної погоди — це ще по 200 автомобілів кожен десантний корабель, тобто загалом до 1000 зможуть перевозити переправою, минаючи також Кримський міст», — сказав Савельєв.

Водночас в уряді Росії затори пояснюють «туристичним потоком», який «потім спадатиме». 3 червня видання Daily Mail повідомляло, що російські окупанти в Криму бояться, що бойовики ПВК Вагнера завдадуть ударів по Кримському мосту.

Тому туристи їдуть на півострів і стоять у черзі до семи годин, поки охоронці обшукують кожну машину на предмет вибухівки.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...