Відповідь на терор цивільних в Україні: Держдепартамент США заявив, що обговорює з Конгресом визнання Росії спонсором тероризму

Адміністрація Сполучених Штатів перебуває у взаємодії з Конгресом США в контексті законодавчої ініціативи, яка закликає визнати Росію державою-спонсором тероризму.

Про це заявила у вівторок помічниця держсекретаря США у справах Європи та Євразії Карен Донфрід.

"Щоразу, коли ми спілкуємося з українськими колегами, ми чуємо дуже переконливі докази з українського боку, чому слід розглянути можливість визнання Росії державою-спонсором тероризму… Зараз у Конгресі США розглядається законодавча ініціатива, тож адміністрація дуже тісно співпрацює з Конгресом по цьому документу", - сказала помічниця держсекретаря США.

Водночас вона зауважила, що американська адміністрація, як і президент Байден особисто, раніше висловлювали свою позицію з цього питання. Зараз, за її словами, в уряді США зберігається занепокоєння, чи стане запровадження статусу держави-спонсора тероризму щодо Росії найкращим способом для відповіді на те, що вона робить.

"Ми повністю згодні з тим, що Росія винна у вчиненні воєнних злочинів в Україні. І щоразу, коли українські сили звільняють чергове місто, ми бачимо сліди воєнних злочинів, які тягнуться за російською окупацією", - зазначила Донфрід.

Отже, за її словами, це глибоко хвилює американську сторону, і США прагнуть притягнути Росію до відповідальності за те, що вона вчинила.

"Тож насправді питання полягає в тому, який інструмент є найкращим для того, щоби зробити це, і саме зараз ми ведемо розмову про це з Конгресом", - зауважила помічниця держсекретаря США.

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...