"Війна йде по всій країні": Данілов пояснив, чому влада не евакуювала людей перед вторгненням РФ

Секретар Ради національної безпеки України Олексій Данілов пояснив, що влада не евакуювала мирне населення перед широкомасштабним вторгненням Російської Федерації, бо це було не зовсім доречно. Він також зазначив, що війна йде по всій країні, тому навіть у західних областях небезпечно, передають Патріоти України.

Про це Данілов розповів в інтерв’ю виданню "Укрінформ". Він зазначив, що про загрозу з боку Росії всім було відомо, починаючи ще давно, а сама війна триває з 2014-го року. "Суспільство просто розслабилося, жило своїм життям, не мало бажання на це звертати увагу", – сказав секретар РНБО. За його словами, з лютого 2021 року всі рішення Ради нацбезпеки були направлені на підготовку до широкомасштабної війни.

"Те, що відбулося надалі, каже про те, що країна підготувалася. А ви як хотіли? Щоб ми посіяли паніку, щоб заздалегідь припинили роботу підприємства, щоб люди почали покидати Україну? Провести такого масштабу евакуацію просто фізично неможливо. І коли нам починають закидати, що треба було нас там кудись евакуйовувати... Дивіться, війна іде по всій країні. Навіть евакуація до Львова на сьогоднішній день не є безпечною на сто відсотків. Росіяни гатять з усіх боків. І пересувати по країні таку велику кількість населення заздалегідь... Як ви собі уявляєте цей процес?" – зазначив Данілов.

"Створити пусті міста, пусті міста легше займати": Козій пояснив, що стоїть за нагнітанням чуток про плани РФ на Одесу

п’ятниця, 3 травень 2024, 8:30

Останніми днями війська РФ посилили атаки на Одесу - по місту бʼють балістичними ракетами. Першочергова мета таких дій ворога - не окупація міста, а створення в ньому таких умов, аби люди з нього тікали, передають Патріоти України. Про це в інтервʼю OB...

Кремль кидає у бій нові бригади: Жданов назвав напрямок головного удару РФ

п’ятниця, 3 травень 2024, 8:22

Основним завданням російських окупантів може бути розтягування резервів Сил оборони України, заявив військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов, передають Патріоти України. "Найімовірніше, саме Авдіївський напрямок вони вважатимуть напрямком голов...