"Війна стане безпощадною": Фесенко розповів, чим загрожує Росії ядерний удар по Україні

Росія може вдарити ядерною зброєю не по території України, а на нейтральній території - у регіоні Баренцевого чи Чорного моря. Про це в інтерв'ю Главреду розповів голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко, передають Патріоти України.

На переконання експерта, демонстративне використання тактичної ядерної зброї - це фактично єдиний варіант, що називається "останній аргумент російського царя". Однак наслідки для РФ будуть серйозними.

"Якщо забруднення від ядерного вибуху торкнеться країн НАТО, вони це розглядатимуть як удар по них і застосують 5 статтю Статуту НАТО", - зауважив Фесенко. За словами політолога, Путін навряд чи зважиться на ядерний удар по лінії фронті, адже тоді він зачепить і російських солдат.

"У РФ є можливості для застосування тактичних артилерійських снарядів чи ракет, але якщо застосовувати цю зброю на фронті, то жертвами стануть не лише українські військові, але й російські. Тому що є ареал ураження і він не обирає, хто буде жертвою", - вважає Фесенко.

Він також уточнив, що у разі такого удару, це не знищить українську армію. Навпаки, після цього війна стане безпощадною і з боку України буде вестися у будь-який спосіб, адже якщо Путін дозволяє собі такі засоби, то і для нас немає обмежень. На думку Фесенка, насправді мета Путіна - не початок Третьої світової війни, а залякування.

"Це улюблена путінська формула - примус до миру. Шляхом шантажу і залякування він хоче примусити Захід і Україну до миру на своїх умовах. Якщо б Путін хотів загубити увесь світ, він би вже це зробив. Але він діє інакше - у нього є своя логіка, і це не логіка раціональних політиків і нормальних людей. І ця логіка не працює - більшість експертів і політиків це вже розуміють.

Найближчі місяці - вирішальні: Україна і Росія у певний момент можуть "заморозити" війну за корейським сценарієм, - NYT

п’ятниця, 17 травень 2024, 7:25

Серед членів адміністрації Джо Байдена зростає стурбованість стосовно того, що президент РФ Володимир Путін набирає необхідну силу для зміни траєкторії війни. Зрештою, обидві сторони можуть почати переговори про припинення вогню та замороження війни за...

"Ворог почав наступальну кампанію ще в жовтні минулого року": Селезньов дав прогноз, скільки часу триватиме активний наступ РФ

п’ятниця, 17 травень 2024, 6:53

Росія буде потужно атакувати на різних ділянках фронту ще приблизно тиждень або два. Про це заявив "Еспресо" колишній речник Генштабу ЗСУ, військовий експерт Владислав Селезньов. За його словами, зазвичай масштабні наступальні операції можуть тривати в...