"Війна у центрі Москви": Є кілька сценаріїв розвитку подій в РФ після її поразки, - генерал Маломуж

Після програшу Росією війни є кілька сценаріїв розвитку подій в РФ. До влади може прийти коаліція, яка політично або фізично усуне російського диктатора Володимира Путіна, а потім вестиме переговори із Заходом та Україною. Ці люди можуть обговорювати вихід РФ з війни зі сплатою компенсацій Україні.

Ця коаліція може запропонувати як аргумент для Заходу те, що вона контролюватиме ядерний потенціал Російської Федерації під час перехідного періоду в РФ. Захід може підтримати такий процес. Про це сказав колишній очільник Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж під час чату на "Главреді".

"Тож до влади в Росії цілком може прийти об’єднана коаліція, наприклад, спецслужб і силовиків, а також таких політиків, як мер Москви Собянін та прем’єр Мішустін. У такому випадку той же Пригожин опиниться десь в стороні", – зазначає Маломуж.

Хто такий Микола Маломуж

Микола Григорович Маломуж (23 вересня 1955, Звенигородський район, Черкаська область) – український державний діяч, голова Служби зовнішньої розвідки України з 2005 по 2010 роки, генерал армії України. Голова Всеукраїнської Координаційної ради офіцерів та військовослужбовців, пише Вікіпедія.

Проте можливий також варіант, що Пригожин і Кадиров намагатимуться силою захопити владу. Проте як одного, так і іншого не сприймає російська армія. Тому Пригожину або доведеться йти у коаліцію з силовиками, або починати в РФ масові протести і силове протистояння опозиції, військовим та цивільним. Та в регіонах тримати ситуацію йому буде важко, адже в нього немає мережі по усій Росії, є лише осередки в Москві та Санкт-Петербурзі.

"Тому шансів у нього (Пригожина – ред.) небагато. Принаймні на даний момент є більш потужні сили, які контролюють ситуацію як у російській державі, так і в силових структурах: ФСБ, Росгвардії, службі безпеки Путіна, трьох розвідках. Це дуже потужні сили, де Пригожину нема чого робити, тим більше, якщо об’єднуватимуться люди з міноборони та впливові політики", – зазначає Маломуж.

Дуже бояться: Британська розвідка пояснила, як зміна командування вплинула на діяльність флоту РФ

четвер, 18 квітень 2024, 17:50

Після заміни командувача у березні 2024 року Чорноморський флот РФ проявляє найменшу активність від початку повномасштабного вторгнення. Про це повідомляє міністерство оборони великої Британії із посиланням на дані розвідки, передають Патріоти України....

"У Росії немає ресурсу захопити Часів Яр у квітні": Військовий експерт оцінив плани і можливості ворога

четвер, 18 квітень 2024, 17:30

Після окупації Авдіївки російські окупанти націлились на ще одне місто в Донецькій області. Йдеться про Часів Яр. Але військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко заявив, що РФ ризиковано проводити наступальні дії на Ч...