Війська РФ не наступатимуть на Одесу, але можуть спробувати дійти до Миколаєва, - Жданов

Війська Росії наразі не зможуть наступати на Одесу і не здатні вирішити завдання з висадки десанту. Удари ЗСУ по нафтогазових платформах окупантів, на яких знаходилися радіолокаційні станції, призвели до того, що росіяни не бачать загальної ситуації в Чорноморській акваторії, передають Патріоти України.

Якщо окупанти наступатимуть, вони дійдуть максимум до Миколаїва, і ситуація вирішиться на полі бою. Якщо загарбники все ж зважилися на новий наступ, затягувати реалізацію своїх планів вони не будуть. Про це заявив військовий експерт Олег Жданов.

На своєму YouTube-каналі у неділю, 31 липня, він розповів про те, що російська армія не зможе висадити десант, тому ворог поки що не розглядає варіантів щодо наступу на Одесу. Загарбники побоюються ударів ЗСУ ракетами Harpoon по кораблях і не можуть проводити розвідку в Чорноморській акваторії через розтрощення українцями їх розвідувальних станцій.

"По-перше десантних засобів (у росіян) стало на 30% менше. Не всі пошкоджені десантні кораблі вийшли з ремонту. По-друге, там "Гарпун" чергує. Російські кораблі бояться заходу до акваторії Чорного моря на його дальність ураження. Україна залишила ворога без засобів розвідки, бо перебила всі їхні нафтогазові платформи, де були радіолокаційні станції, за допомогою яких вони вели розвідку. Наразі Росія не бачить загальної ситуації в акваторії моря", - пояснив Жданов.

Також він вважає, що якщо ЗС РФ зважаться наступати, їх угруповання, ймовірно, зможе дійти максимум до Миколаєва. "Сухопутне угруповання, яке навіть налічуватиме 20-25 тисяч, у кращому випадку постарається дійти до Миколаєва, а рухатися далі на Вознесенск та форсувати Південний Буг - немає сенсу", - вважає експерт

На його думку, чи вдасться окупантам досягти своїх цілей у напрямі Миколаєва, покаже бій. "Чекати нам зовсім недовго до початку наступальної операції, якщо вони її здійснять", - підкреслив Олег Жданов.

Панічно бояться ЗСУ: Росія перекинула у Крим танковий батальйон, готується до оборони, - "Атеш"

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:44

Російські військові перекидають військову техніку, зокрема танки, у тимчасово окупований Крим для майбутньої оборони півострова Про це повідомляє партизанський рух "Атеш", передають Патріоти України. "Так за нашою інформацією до Євпаторії, нещодавно, п...

По одному місту за раз? Росія змінила тактику ракетних обстрілів України, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:22

Російські окупанти змінили тактику масованих атак на Україну - ворог спочатку накопичує крилаті ракети, а потім завдає максимального удару по одному місту, передають Патріоти України. Авіаційний експерт, заступник генерального директора компанії із вир...