Війська РФ зазнають катастрофічних втрат під Вугледаром, але можуть посилити наступ: В ІSW пояснили, що стоїть за заявами Путіна

Кремлівський диктатор Володимир Путін публічно похвалив Тихоокеанський і Північний флоти ВМС РФ, підрозділи яких зазнають величезних втрат у боях у районі Вугледару Донецької області. Ймовірно, він зробив це навмисно, і його коментар може свідчити про намір посилити наступ на вказане місто мобілізованими силами або за рахунок повторного введення в район частин Північного флоту, що залишилися, передають Патріоти України.

Таким припущенням поділився американський Інститут вивчення війни (ISW) узвіті про ситуацію в Україні за 13 лютого. Аналітики розповіли, що глава Кремля прокоментував російську пропагандистську телепередачу (записану 9-го числа і трансльовану 12 лютого), сказавши: "Морська піхота працює як слід. Прямо зараз". Також він стверджує, що Тихоокеанський і Північний флоти країни-терористки "героїчно борються".

В ISW зазначили: це сталося якраз у той час, коли російські окупанти продовжують зазнавати катастрофічних втрат на Вугледарському напрямку. Зокрема, матеріали з мережі підтверджують, що сильно постраждали механізовані частини 155-ї бригади морпіхів Тихоокеанського флоту РФ.

Офіційні особи Російської Федерації про втрати загарбників, звісно ж, не висловлюються. Натомість 7 лютого міністр оборони країни-агресорки Сергій Шойгу стверджував про "успішний" розвиток наступу окупаційних сил у Вугледарі.

"Путін, ймовірно, навмисно подвоює вкрай оптимістичний опис Вугледарської лінії фронту... щоб підтримати версію про неминучий і масштабний великий російський наступ у Донецькій області", – заявили аналітики.

Водночас вони звернули увагу на те, що глава РФ утримується від підтримки критично налаштованих блогерів, які все частіше звинувачують МО Росії та військове командування в тому, що ті не навчилися на своїх помилках під час проведення атак.

В ISW не виключають, що ворожі операції в районі Вугледару можуть бути підкріплені зусиллями 80-ї окремої арктичної бригади мотострілецької Північного флоту або іншими російськими підрозділами. Зокрема, українські офіційні особи повідомляли, що загарбники концентрують деякі сили в Маріуполі (за 75 км на південний схід від Вугледару).

Cкільки чеченців воює на боці росіян проти України: Розвідка Британіїх озвучила цифри

понеділок, 6 травень 2024, 19:56

На війні з Україною у проросійських чеченських підрозділах зараз перебуває близько 9 тис. осіб. Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії у Twitter, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, проросійські чеченські сили воюют...

За безпрецедентну кібератаку московських спецслужб: Німеччина відкликала посла з РФ

понеділок, 6 травень 2024, 19:27

Німеччина відкликала свого посла з Росії для консультацій після того, як Берлін звинуватив Москву в кібератаках на оборонні та аерокосмічні компанії та партію влади. Про це заявив речник міністерства закордонних справ ФРН, повідомляє Reutersу понеділок...