Військові РФ не хочуть повертатися з Казахстану: бояться, що їх відправлять на війну в Україну, - ГУР Міноборони

Військові армії Росії, підрозділи яких дислокуються в Казахстані, відмовляються повертатися, щоб не брати участь у війні проти України. Формальна причина відмови – відсутність спеціального повітряного транспорту, у повному складі задіяного у війні з Україною. Про це 27 серпня розповіли в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України, передають Патріоти України.

"Насправді ж військові не хочуть поповнити склад окупаційного контингенту", – йдеться в повідомленні. При цьому російське командування не залишає наміру повністю вивести війська з території Казахстану, які були перекинуті туди в січні для придушення мітингів проти влади.

"Це близько тисячі військовослужбовців з повним озброєнням та технікою, які дислокуються поблизу критичних об'єктів інфраструктури – аеродроми, військові полігони, нафтобази, космодром Байконур тощо", – повідомили в українській розвідці.

Крім того, зазначається, що Росія майже повністю вивела свій військовий контингент із озброєнням та технікою з Таджикистану та Вірменії для перекидання до нашої країни.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...