Військовий експерт розповів, що зберігається в "ядерній валізці" Путіна

Військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Олег Жданов розповів, що міститься в знаменитій "ядерній валізці" російського диктатора Путіна. У своєму Youtube-каналі Жданов зазначив, що у валізі розміщується сейф з кодами, передають Патріоти України.

"І в цьому сейфі, він має електронний замок, за сучасними мірками, ключів вже ніяких немає, який спрацьовує за дактилоскопією (це може бути сітківка ока, відбиток пальця, може бути і те, і інше), всередині знаходяться коди. Коли відкривають валізку, відкривають сейф, там знаходиться код. Код видається, прикладається до розпорядження і далі йде вже по команді вниз. На кожному етапі цей код звіряється і до нього додається якась частина. В кінцевому підсумку на пусковій установці, коли вводять цей код, розблокується або рубка оператора, в якій знаходяться "червона кнопка" - повертається ключ і натисканням на кнопку "Пуск" (вона не така, як ми уявляємо, там невелика кнопка) - і ракета йде зі стартової позиції. Така ось процедура", - розповів експерт.

За його словами, сейф має GPS-маяк, щоб його не змогли нікуди забрати. Раніше, додає Жданов, валізу навіть пристібали наручником до людини, яка його носить. "Ця людина знаходиться в "першій лінії" біля керівника ядерної держави. У Радянському Союзі так було прийнято, що валізу носять. У США його особливо не "світять", - зазначив він. "В СРСР і РФ за традицією цю валізу носять показово", - додав експерт.

"Ворог стогне від роботи артилерії ЗСУ": Братчук розповів про український плацдарм у Кринках

четвер, 25 квітень 2024, 14:30

Речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук зазначив, що українські морські піхотинці мужньо тримають плацдарм на лівобережжі Дніпра. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Росіяни кожного дня нама...

Відчувається, що в росіян уже теж не вистачає боєприпасів: У ЗСУ розповіли про ситуацію біля Часового Яру

четвер, 25 квітень 2024, 14:23

Військовослужбовець ЗСУ, політолог Кирило Сазонов зазначив, що росіяни знищують і випалюють Часів Яр Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Росіяни вже два-три тижні дуже щільно лізуть. Вночі знову ворог використов...