Він навіть прокидався під гімн Росії: Як полковник харківської СБУ працював на ворога

Затриманий наприкінці серпня тимчасово виконуючий обов'язки начальника Інституту підготовки юридичних кадрів для Служби безпеки Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого та колишній заступник голови Управління СБУ в Харківській області Юрій Рябуха був резидентом Росії. Про це повідомив виконуючий обов'язки голови Служби безпеки України Василь Малюк в інтерв'ю, передають Патріоти України.

"Ще один держзрадник – це полковник Рябуха – керівник Харківського інституту підготовки юридичних кадрів. Він мав навчати молоде покоління, а в дійсності – працював на ворога. Не просто агент, тобто, той, хто сам збирає інформацію, а він був резидентом. У нього на зв'язку були інші персони", — сказав Малюк.

Зараз Рябуха в СІЗО, він дає викривальні показання. Слідчі виявили на його мобільному телефоні гімн Росії. "Деталь, яка демонструє рівень цинізму – в нього на смартфоні гімн рф був рингтоном на будильник", — зазначив Малюк.

Як розповів Василь Малюк, зараз відбувається самоочищення Служби безпеки України — виявляють та затримують "кротів". Окрім Рябухи, є інші затримані за державну зраду. Серед них — співробітник аналітичного підрозділу Харківського управління, який передавав інформацію росіянам.

"Якщо не виявити цих щурів на нашому борту, то всі наші подальші операції стосовно ворога приречені на провал. Тому на цьому ми робимо дуже великий акцент. Сьогодні підрозділ внутрішньої безпеки повністю переформатований і виконує саме такі контррозвідувальні задачі", — сказав Малюк.

Масований удар 29 березня: У Повітряних силах розповіли, скільки дронів і ракет вдалося збити

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:57

Протиповітряна оборона в ніч на 29 березня знищила 84 повітряні цілі противника з 99, якими Росія атакувала Україну,, заявив командувач Повітряних сил Микола Олещук, передають Патріоти України. Пряма мова: "В ніч на 29 березня 2024 року противник зав...

Було кілька причин: Сирський пояснив відхід українських сил з Авдіївки

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:52

Для відходу українських сил із Авдіївки Донецької області було декілька причин. При цьому під час боїв за місто російські війська зазнали колосальних втрат, зокрема понад 47 тисяч військових. Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, пе...