"Вішати ґвалтівників": В азійській країні вводять смертну кару за зґвалтування

Останні кілька днів країну охопили протести проти високого рівня сексуального насильства стосовно жінок.

У Бангладеш вводять смертну кару за зґвалтування. Про це повідомляє британська телерадіокомпанія BBC, передають Патріоти України.

Міністр юстиції Анісул Хак заявив, що у вівторок президент країни видасть відповідний указ.

Минулого тижня в Бангладеш почався масовий протест після того, як в соціальних мережах поширили відео про жорстокий напад банди на жінку.

Демонстранти несли таблички з написами «Вішати ґвалтівників», «Ніякого помилування ґвалтівникам». У столиці Дацці протестувальники встановили імітацію шибениці.

Активісти заявляють, що в минулому році було зареєстровано близько 5400 випадків зґвалтування.

Розслідування Національної комісії з прав людини Бангладеш показало, що жінка на відео, на яку напали в південно-східному районі Ноакхалім, неодноразово піддавалася зґвалтування. Після появи відео заарештували вісім осіб.

Реагуючи безпосередньо на протести, уряд вирішив внести зміни до законодавства шляхом постанови. Оскільки парламент не засідає – буде прийнятий закон.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...