Влаштувати шоу, щоб було веселіше: Зеленський озвучуватиме українцям по одному питанню в день, котрі винесе на "всенародне опитування" 25 жовтня, - ЗМІ

Серед питань, котрі в ОПУ підготували для "Зереферендума", згідно даним медіа, називають питання Криму та Донбасу, а також легалізація Легких наркотиків

Анонсоване президентом Володимиром Зеленським всенародне опитування в день проведення місцевих виборів є добровільним і, запевняють, не містить спекулятивних тем. Як повідомив у Telegram екснардеп Сергій Лещенко, перше питання з’явиться в середу, 14 жовтня. Надалі озвучуватимуть по одному питанню в день, зазначають Патріоти України.

"Очікується, що опитування пройде у вигляді голосування своєрідними "бюлетенями", але не в рамках виборчих дільниць, а в урни волонтерів біля дільниць. Голосування є добровільним. Координатором проєкту "опитування в день виборів" є заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко", – написав він.

Лещенко розповів, як пройде опитування від Зеленського

Водночас в Офісі президента України (ОПУ) повідомили, що перше з оголошених питань, можливо, з'явиться вже сьогодні, 13 жовтня.

Остаточний формат опитування ще визначається, узгоджується логістика з усіма причетними до проведення виборів відомствами, проте серед питань не буде спекуляцій щодо Донбасу та інших провокаційних тем, повідомив "Укрінформ" з посиланням на джерело в ОПУ.

Водночас, як пише ZN.ua з посиланням на власні джерела в ОП, спочатку Зеленський хотів включити у "Всенародне опитування" питання про окуповані Крим і Донбас. Також в опитування хочуть включити питання, що цікавлять молодь.

"Але це може бути занадто сенситивним. А ідея опитування вже витала в кабінетах. Тоді прийшла інша думка: з огляду на, що партія "Слуга народу" втратила підтримку у старшого покоління, не так як рік тому підтримується середнім, але все ще популярна серед молоді, то саме молодих людей необхідно залучити до голосування. Тому в опитування вирішили включити питання, які зацікавлять саме молодих українців. Наприклад, мова може йти про легалізацію каннабіса", – зазначив співрозмовник видання.

Також повідомляється, що анкети для опитування не планують видаватися на виборчих дільницях. Опитування планують провести в формі екзит-полу за приватні кошти.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...