Володіє писемністю майя: В.о. міністра освіти призначено Юрія Полюховича

Роботу в МОН посадовець поєднує з викладанням в Національному університеті імені Тараса Шевченка.

Юрій Полюхович. Фото: Факти.

Після того, як Ганна Новосад відмовилася працювати в уряді Дениса Шмигаля, тимчасове виконання обов'язків міністра освіти і науки поклали на Юрія Полюховича. Таке рішення прийнято на засіданні Кабміну 10 березня, передають Патріоти України.

Полюхович був заступником Новосад в уряді Олексія Гончарука. Він народився 1 листопада 1980 року в місті Костопіль Рівненської області. Ступінь магістра з історії отримав в 2003 році в Національному університеті «Києво-Могилянська академія». Навчався в аспірантурі Київського національного університету імені Тараса Шевченка, кандидат історичних наук. Автор понад 40 наукових публікацій.
Два роки працював в університеті штату Каліфорнія (США) і в Національному інституті антропології та історії в Мексиці. З 2014 по 2016 рік був радником міністра освіти і науки України на громадських засадах. Очолює громадську організацію «Українська науково-дослідна фундація». Представник України в Європейській асоціації дослідників культури майя WAYEB.
Вільно володіє англійською, іспанською та класичною чольті (мова ієрогліфічної писемності майя). З вересня 2019 обіймав посаду першого заступника міністра освіти і науки України Ганни Новосад. Роботу в МОН поєднує з викладанням в Національному університеті імені Тараса Шевченка.

Відпрацювали точно: Нацгвардія знищила російську станцію РЕБ на Запорізькому напрямку

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:27

Бійці Національної гвардії знищили російську станцію радіоелектронної боротьби на Запорізькому напрямку, передають Патріоти України. "На Запорізькому напрямку в результаті вогневого ураження російські загарбники втратили чергову станцію радіоелектронн...

Дуже бояться: Росіяни почали встановлювати протидронові сітки навколо своїх НПЗ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:56

Російська нафтовидобувна компанія "Башнефть" встановила сітки проти безпілотників, щоб захистити ключові об'єкти на своїх НПЗ від можливого нападу з боку України. Про це заявив глава республіки Башкортостан (РФ), пише Reuters, передають Патріоти Украї...