"Володимире, я вже замахався звертатися до тебе... У мене зараз стан людини, яка повинна прийняти останнє рішення": Ярош закликав силовиків не виконувати злочинних наказів

Відступ, здача відвойованих територій, виконання політичних замовлень – це злочин, на який не повинен йти ніхто, особливо силовики. Про це на своїй сторінці в Facebook заявив командувач Української добровольчої армії (УДА) Дмитро Ярош, зазначають Патріоти України.

За його словами, думка людей, які досі стоять на проросійських позиціях його не хвилює. Дії нинішньої влади йому нагадують дії попередньої. Однак він в черговий раз пропонує їй конструктивну державницьку співпрацю. Разом з тим у випадку зради керівництва країни, готовий до повстання, хоча йому цього і не дуже хочеться.

«Україні вкрай потрібно об’єднана, державно-патріотичний, надпартійний рух; без такого об’єднання – наша Держава приречена на силове протистояння», – написав Дмитро.

На думку Яроша, патріотичні сили повинні припинити сварки. Бачить він потенціал і в середовищі «Слуг народу», де, за його словами, достатньо, як ворожого, так і патріотичного контингенту. Він висловив надію, що природний процес відділення «зерен від плевел» пройде найближчим часом.

«Військові, співробітники СБУ, МВС, СЗР , антикорупційних органів не повинні виконувати злочинних наказів, які суперечать Закону Божому, Національним інтересам українського народу і Конституції України; їх виконання є Злочином! Це я про відступ, здачу відвойованих територій, виконання політичних замовлень і тому подібне», – акцентував Ярош.

Звертаючись до президента Володимира Зеленського, командувач УДА зазначив, що «замахався» це вже робити в надії на те, що він відповість хоч щось.

«У мене зараз стан людини, яка повинна прийняти для себе останнє рішення: «Бути чи не бути». Нас таких, які зараз приймають рішення – десятки і сотні тисяч», – зазначив він.

Тому закликав Зеленського почати спілкуватися з тими, хто «бачить трохи далі меж свого «хутора» і готовий на самопожертву заради нації і держави».

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...