"Вона їм абсолютна не потрібна": Ганна Маляр пояснила, чому окупанти знищують інфраструктуру

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр припустила, що Росія знищує інфраструктуру України через бажання використати нашу країну як плацдарм. Наступним кроком може стати наступ на країни Європи. Своєю думкою Маляр поділилася 1 червня в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України.

Вона також підтвердила, що ситуація на фронті є складною. "Є припущення: вони знищують громадянську та соціальну інфраструктуру, тому що вона їх не цікавить, адже у них плани використати територію України як плацдарм, щоб рухатися далі. Найімовірніше, Україна – це не кінцева мета, і якщо зараз не зупинити Путіна всім світом, він піде з території України на європейський світ", – заявила заступниця міністра оборони.

Маляр уточнила, що поки що окупантам не вдається швидко реалізувати всі цілі через потужний опір ЗСУ. Проте бої посилилися, оскільки РФ має перевагу у кількості особового складу, озброєння та техніки. Українські захисники при цьому активно знищують сили противника.

За словами заступниці міністра, на Донбасі війська РФ, по-перше, намагаються вийти на межі областей, а також оточити українські війська з метою шантажу на переговорах.

"Є певний почерк російських військ: наприклад, вони намагаються не заходити і не розпочинати вуличні бої, тому що у вуличних боях вони програють. Тому вони вважають за краще знищити місто взагалі та захоплювати просто територію без соціальної інфраструктури", – додала Маляр.

Заступниця міністра вказала на ще один важливий момент – окупанти не шкодують ні своїх людей, ні техніки. Зазначимо, вуличні бої все ж таки почалися у Сєвєродонецьку на Луганщині. За словами глави ОВ Сергія Гайдая, окупанти контролюють близько 70% міста, проте битва не припиняється.

Кілька російських регіонів атакували безпілотники: Пошкоджена енергетична інфраструктура

субота, 20 квітень 2024, 5:00

У Калузькій області РФ у ніч проти суботи, 20 квітня, внаслідок вибуху БПЛА була пошкоджена енергетична інфраструктура. Про це повідомляють росЗМІ із посиланням на губернатора області Владислава Шапшу . За його словами, в Малоярославецькому районі внас...

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...