Вони навіть не знали, що таке напівфабрикати: Роман Безсмертний розповів, чому вважає окупантів "ордою"

Російські окупанти, які майже місяць знущалися з цивільного населення Київщини, показали себе, як справжня орда. Вони не могли чітко назвати свою національність, не розуміли призначення багатьох речей і їли напівфабрикати сирими. Про це розповів дипломат, співавтор Конституції України Роман Безсмертний, передають Патріоти України.

За його словами, він довгий час провів в окупації у селі Мотижин. За цей час він встиг поспілкуватися з кремлівськими військовими і сформувати для себе їхній "портрет".

На думку дипломата, великою проблемою армії РФ є відсутність самоідентифікації у її солдатів. "Серед тих майже 20 осіб, із якими мені доводилося стикатися, був лише один, хто мені чітко сказав: "Я азербайджанець". Решта були в постійному ступорі. Було добре видно, що там і татари, і башкири, і мордва, марійці, буряти… Але вони чомусь називали себе "рускіє", – ділиться Безсмертний.

При цьому поводилися військові Кремля, як справжня поневолена орда. Вони навіть вживали сирі продукти з магазинів. "Я ніколи в житті не бачив, аби наші їли ці напівфабрикати, не готуючи їх. Я вже не кажу про речі гігієни. Вони тільки з’являлися біля воріт, нудило і хотілося тікати. Дуже багато речей, які чітко дають зрозуміти: це люди, які для мене ідентифікуються, як орда. Це невільники", – констатує дипломат.

На його думку, окупанти не підозрювали, що таке льох. Вони багато разів грабували приватні будинки, але жодного разу не спускалися у місце, де люди зберігають консервацію та овочі. Безсмертний підкреслює, що росіян вразило "багате життя українців" у невеликому котеджному містечку Мотижин. Багато речей були для них незрозумілими та недосяжними.

Джерело: Радіо НВ

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...

"Нам сказали, що назад нас можуть не забрати": Боєць 3-ї штурмової розповів про польоти до оточеного Маріуполя та секретну операцію: "Апокаліпсис"

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:26

Боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів про польоти до оточеного Маріуполя. Він зазначив, що тоді командири шукали добровольців, щоб здійснити цю місію. Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Барсік" зазначив, що було б...