"Вони не знали...": Росіяни на початку Курської операції плутали своїх солдатів з українськими, - військовий

На початку операції в Курській області РФ російські війська вважали українських військових за своїх. Про це повідомляє Bild, посилаючись на слова українського офіцера, передають Патріоти України.

38-річний український військовий Володимир розповів журналісту, що в перший день операції в Курській області Збройні сили України просувались так швидко, що росіяни помилялись та вважали українців за своїх солдатів.

Володимир зазначив, що в перший день операції українські військові зайняла другу лінію оборони росіян, куди пізніше під'їхали дві російські військові вантажівки.За словами Володимира, з вантажівок вийшли близько 100 солдатів та рушили в бік української позиції.

«Вони не знали, що їхня друга лінія — це вже наша перша. Коли вони підійшли приблизно на 60 метрів, наші солдати відкрили вогонь», — розповів український військовий журналісту.

Володимир також зазначив, що згодом до українських солдатів під'їхав російський танк. Військовий припустив, що танкісти також не знали про перебування ЗСУ на цій території, оскільки дуло танку було повернуто назад.

Як сказано у статті Bild, танк поїхав у бік лісу, де українці копали окопи. Прибувши на місце російський танкіст вийшов та запитав: «Хлопці, де краще припаркуватися?» Українські військові відповіли: «Виходьте, ви вже припаркувались». «Так ми захопили танк!» — розповів Володимир Bild.

Заради "стратегічного співробітництва": Путін прибув до Азербайджану з візитом

неділя, 18 серпень 2024, 21:58

Російський диктатор Володимир Путін вперше з початку повномасштабного вторгнення прибув із візитом до Азербайджану. Про це повідомляє служба ВВС Азербайджану, передають Патріоти України. Зазначається, що Путін перебуватиме в Азербайджані два дні - 18 т...

Українські військові скинули російський прапор у ще одному селі Курської області (відео)

неділя, 18 серпень 2024, 21:15

В неділю, 18 серпня 2024 року, морські піхотинці ЗСУ виклали відео з села Опанасівка Кореневського району Курської області Росії. Відповідний півхвилинний запис оприлюднено на офіційній сторінці у фейсбуці 36 окремої бригади морської піхоти імені контр...