"Ворог намагається оточити місто": Сирський розповів про ситуацію у Бахмуті

Противник і надалі безуспішно намагається оточити Бахмут і просунутися вперед, але українські війська стримують шалений тиск ворога. Про це повідомив командувач Сухопутних військ генерал-полковник Олександр Сирський щодо ситуації на східному фронті, інформує Міністерство оборони України, передають Патріоти України.

Зокрема, генерал нагадав, що сьогодні воїн 93-ї ОМБр "Холодний Яр" з позивним "Алан" знищив ворожий літак Су-25 над Бахмутом. "Противник і надалі безуспішно намагається оточити місто і просунутися вперед. Там бійці 93-ї бригади разом з іншими захисниками стримують шалений тиск противника. Завдяки їхній праці ворожі танки, БМП, РСЗВ та склади з БК злітають в повітря", - наголосив Сирський.

За словами командувача, окупанти тиснуть і на Куп’янському та Лиманському напрямках. "Воїни 92 ОМБр ім. Івана Сірка гідно дали по зубах ворогу, знищивши системи РЛС, РСЗВ та пункти управління агресора", - додав він.

Сирський підкреслив, що такі рішучі дії української армії значно виснажують та деморалізують ворога і пришвидшують перемогу України.

Ситуація під Бахмутом

Днями президент України Володимир Зеленський прокоментував захист Бахмута, наголосивши, що стосовно цього напрямку є чітка спільна позиція військового командування: посилювати цей напрямок, знищувати окупанта максимально.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний наголосив, що оборона Бахмуту є ключовою у стійкості всього фронту.

ЗСУ минулої доби відбили понад 90 атак російських загарбників, ворог не полишає спроб захопити місто Бахмут, де постійно тривають позиційні бої.

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...