Ворог піде в новий наступ? У ДПСУ не виключають можливості розширення зони бойових дій на кордоні з РФ

На ранок 6 червня бойові дії у Харківській області продовжуються в районі Липців та Вовчанська. При цьому прикордонники не виключають розширення зони бойових дій, заявив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко під час телемарафону.

Прикордоння Харківської області

"Ми бачимо ті дії, які ворог продовжує вчиняти навпроти кордону з Україною. Ніколи не можна виключати, що він захоче або зможе перекинути або розширити зону бойових дій на інших напрямках. В тому числі в межах Харківської області або навіть Сумської", - зазначив він.

Водночас спікер наголосив, що з тої інформації що є зараз і того, що відбувається на Харківщині, у ворога не достатньо сил для досягнення своєї стратегічної цілі.

"Тому ще раз: відкидати можливість розширення зони бойових дій на кордоні з країною-агресоркою не можна. Але на даний момент бойові дії продовжуються тільки на двох напрямках - це населені пункти Липці та Вовчанськ", - констатував Демченко.

Прикордоння Сумської та Чернігівської областей

Крім того, окупанти фактично щодня обстрілюють Сумську і Чернігівську області, наносячи удари з різноманітного озброєння, але за останній час навіть можна констатувати певне зменшення кількості обстрілів, ніж це було ще кілька місяців тому.

"Але знову ж таки ці дії не припиняються щоденно. Щоденно ворог б'є і власне більшість обстрілів припадає по населеним пунктам через що страждають люди, які живуть в прикордонні", - зазначив спікер.

Кордон з Білоруссю

По кордону з Білоруссю, за словами Демченка, ситуація відмінна - військові не бачать наявних сил у Росії на території Білорусі.

"Але знову ж таки цей напрямок для нас залишається загрозливим, зважаючи в тому числі звідки заходили російські війська на початку повномасштабного вторгнення. Тому ми цьому напрямку також приділяємо важливу увагу і продовжуємо його укріплювати і по лінії кордону і в прикордонні безпосередньо", - констатував він.

У глибокому тилу Росії згоріли три гелікоптери, котрі ворог використовував у війні проти України – ГУР (відео)

субота, 27 липень 2024, 17:23

В результаті диверсійних заходів на території Росії було уражено три ворожі вертольоти, передають Патріоти України з посиланням на "Українську правду". Зазначається, що 24 липня 2024 року на аеродромі "Кряж" у місті Самара згорів військовий багатоціль...

Україна вдарила по аеродрому стратегічної авіації в російському Запаляр'ї, звідки ворог відправляє літаки для ракетних ударів по наших мирних містах. Результат приголомшливий для росіян

субота, 27 липень 2024, 16:30

У суботу 27 липня дрони української розвідки уразили ворожий дальній стратегічний бомбардувальник -ракетоносій ТУ-22М3 на аеродромі "Оленья" в Росії. Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на своє джерело в ГУР МОУ, передають Патріоти Укр...