Ворог створив на Зміїному плацдарм для можливого десантування

В оперативному командуванні "Південь" не виключають можливості висадки ворожих диверсійно-розвідувальних груп на узбережжі в Одеської області або в гирлі Дунаю. Про це заявив представник оперативного командування "Південь" Владислав Назаров, передають Патріоти України.

За його даними, корабельне угруповання противника продовжує блокаду судноплавства, активізує свої дії біля острова Зміїний. Також ворог тримає напоготові для удару два фрегати, оснащених крилатими ракетами типу "Калібр".

Як зазначається, той факт, що окупанти розташували на Зміїному комплекси ЗРК, реактивні системи залпового вогню, в тому числі модернізовані, а також станції радіоелектронної боротьби, свідчить про намір захистити свої кораблі від ЗСУ і про загрозу застосування озброєння по узбережжю Одеської області.

"І, хоча ознак підготовки десантної операції немає, не виключені спроби підходів і висадки ДРГ на берег або в гирлі Дунаю, або демонстративний обстріл прибережних районів", - заявив Назаров.

Крім того, він нагадав, що 31 травня штормом знову зірвало з якоря дві ворожих морських міни. Одну віднесло хвилями до пологого піщаного берега Одеської області, де її знешкодили, відвезли в безпечне місце і підірвали фахівці підривної команди Військово-морських сил. Другу міну підірвали прямо в Чорному морі, поки вона перебувала на безпечній відстані.

Назаров в черговий раз закликав громадян бути пильними, не наражати себе на небезпеку, відвідуючи зони, відвідування яких заборонено. Особливо небезпечно зараз на узбережжі.

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:18

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині: росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

Америка ставить питання рубо: Блінкен прибув до Китаю. В портфелі держсекретаря вагомі аргументи, щоб переконати Сі Цзіньпін не допомагати росіянам - ЗМІ

четвер, 25 квітень 2024, 10:14

За інформацією джерел адміністрація США під загрозою санкцій має намір дотиснути Сі Цзіньпіна щодо до умиротворення Росії. КНР дуже потерпає через фінансову кризу, без доброї волі Заходу уникнути економічного краху практично не можливо. Держсекретар СШ...