Ворог збирає резерви: Ексначальник Генштабу назвав ймовірний напрямок нового удару РФ

Країна-агресор РФ все ще має можливості зі створення нових військових частин і угруповань, які можуть виконати певні завдання, заявив колишній начальник Генерального штабу і ексголовнокомандувач Збройними силами України генерал Віктор Муженко, передають Патріоти України.

Він нагадав про те, що раніше в МО РФ заявили про плани до 2026 року сформувати ще 20 нових дивізій. В інтерв'ю Фактам український генерал не виключив, що РФ може ставити перед собою завдання рівня стратегічної операції.

"Щоб посилити гордість за свою країну, за армію і за дії влади, потрібні певні перемоги. І не тактичного характеру - захоплення Бахмута чи Вугледара, а більш масштабного. Таким варіантом може бути, наприклад, удар північно-західніше або північно-східніше Харкова", — не виключив він.

Співрозмовник пояснив, що у 2023 році окупанти РФ святкуватимуть 80-річчя Курської битви, коли був корінний перелом у Східній кампанії Другої світової війни.

"А 23 серпня був звільнений Харків. До речі, все це відбувалося на території, де і зараз йдуть або можуть йти бої. Ця місцевість не сильно змінилася з тих пір, за винятком, можливо, появи інфраструктурних об'єктів. Враховуючи російський символізм, їхні ідеологеми "діди воювали", "можемо повторити", можуть існувати плани, які якраз вкладаються в таку ідеологічну обгортку", — додав Муженко.

Тактика стала "гнучкою": Росія перехопила ініціативу на фронті, але ЗСУ демонструють "стійку оборону", - німецький генерал

четвер, 28 березень 2024, 9:57

Глава ситуаційного центру по Україні при міністерстві оборони Німеччини генерал-майор Крістіан Фройдінг оцінив поточну ситуацію на фронті, вказавши, що росіяни перехопили ініціативу на суші та в повітрі, однак українські сили демонструють "стійку та ст...

Росія готує новий наступ: Наступні 5-8 місяців можуть стати вирішальними в війні в Україні, - The Economist

четвер, 28 березень 2024, 9:55

Протягом найближчих кількох місяців, російська окупаційна армія може посилити свій наступ. Водночас Україна зіткнулася з проблемами зі зброєю, мобілізацією та будівництвом оборонних споруд, передають Патріоти України. Про це пише The Economist. Українс...