"Воскреснуть козаки, відродяться гетьмани": "Пташка" з "Азовсталі" зачитала свій вірш, написаний у російському полоні (відео)

Захисниця легендарної "Азовсталі", парамедикиня Катерина Поліщук на псевдо "Пташка" у центрі Києва на тлі розбитої ворожої техніки зачитала свій вірш. Його вона написала у російському полоні. Відповідне відео "Пташка" опублікувала у своєму Instagram-акаунті. "Вірш-молитва, написаний мною в тюремних стінах після почутого вперше там пекла", йдеться в повідомленні, передають Патріоти України.

За словами Поліщук, вона вивчила цей вірш і молилася ним всі чотири місяці, що була в полоні. "Я вивчила його та молилась ним щоранку і щоночі всі чотири місяці, зі сльозами і скаженим стукотом запаленого серця. Виділіть хвилину сорок на його перегляд. Це вірш всього мого життя, бо багато написати не могла і кожне слово – я. Цей вірш пульсує в моїх жилах. Він вібрує в моїх скронях і тече з моїх очей. Він йде в бій зі мною. Піде", – додала вона.

Внесений Росією до "списку терористів": В аеропорту Кишинева затримали громадянина України, помічника Мустафи Джемілєва

субота, 4 травень 2024, 17:59

4 травня в аеропорту Кишинева спецслужби Молдови затримали громадянина України Ерола Велієва, який є також помічником лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва. Про це повідомив у Facebook глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубар...

Сюжет для "Кварталу-95": Росія оголосила в кримінальний розшук Володимира Зеленського (фотофакти)

субота, 4 травень 2024, 17:27

МВС Росії оголосило в розшук президента України Володимира Зеленського. Про це свідчить відповідна інформація, що з'явилась у базі відомства, повідомляє пропагандистське інформагентство РИА-Новости на своєму Telegram-каналі. . У повідомленні зазначаєт...