"Все дуже просто": Жданов пояснив, як змусити Росію виплатити репарації

Військовий експерт Олег Жданов розповів, яким чином вдасться змусити Росію виплатити репарації і відшкодувати збитки, завдані війною, передають Патріоти України.

"Все дуже просто – існують багато механізмів. По-перше, заморожені рахунки і активи – як приватних осіб, так і Російської держави. Щодо цих активів зараз ЄС, США та інші активи розробляють механізм вилучення на користь України. Створюються фонди, які наповнюватимуться за російський рахунок. Конфісковані яхти, літаки, вілли, маєтки, земельні ділянки, заводи – це все буде йти в скарбничку України. І це лише майно, яке за кордоном", – зазначив експерт.

Жданов зауважив, що в Ірану після введення санкцій досі є замороженою величезна сума за експорт корисних копалин, в першу чергу нафти.

"Ірану, коли наклали санкції, дозволили продавати частину нафти в обмін на продовольство. Іран від цієї нафти отримував "три копійки", щоб не померти з голоду. А все інше заморожувалося. Станом на сьогодні у Тегерана досі заморожено не один десяток мільярдів доларів", – сказав він.

Експерт вважає, що РФ так само буде постачати нафту і газ після закінчення війни, але з цих контрактів "левова частка" стягуватиметься на відбудову України.

"І поки Росія цей борг не погасить, санкції з неї не знімуть. Путін же не вічний. Завтра інші прийдуть до влади і захочуть розкішного життя. А їм виставлять рахунок за шкоду в Україні. Нікуди Росія не діниться. Не можна в сучасному інтегрованому світі відділитися парканом. Тому завжди можна знайти важелі впливу на РФ. Виплатять все", – переконаний Жданов.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...