"Всі "дубневичі", великі чи маленькі, наступного разу добре подумають, йти їм у парламент або відразу їхати до Швейцарії", - політолог Небоженко

Треба дивитися не на те, хто проголосував "за" або "проти". А те, що саме голосування відбулося.

Віктор Небоженко. Фото: Главред.

Рішення зняти недоторканність із нардепа Ярослава Дубневича означає, що парламент змінюється в хорошу сторону. Про це у коментарі сказав політолог Віктор Небоженко, передають Патріоти України.

"У будь-якому парламенті позбавлення недоторканості викликає найгостріші дебати серед різних партій. Навіть серед друзів. Важливо, що це сталося. Сталося принизливо.

Дубневич - мультимільйонер. Разом з братом вони практично магнати. Людина, яка розпоряджається величезними власними та державними ресурсами, раптом виявляється під підозрою. Тепер слідчим і суду ще належить довести провину. А ось це набагато важче, ніж позбавити недоторканності.

Треба дивитися не на те, хто проголосував "за" або "проти". А те, що саме голосування відбулося. Парламент знайшов у собі сили. Такого у Верховній Раді ще не було, щоб так рано і без політичних мотивів. Генеральний прокурор дав довідку по Дубневичу і з нього почали.

Відбувається еволюція, щось змінюється в хорошу сторону. Якщо до кінця роботи парламента 20 депутатів позбавляти недоторканності і вони отримають різні терміни тюремного ув'язнення, значить українська еліта починає очищатися зверху. І всі "дубневичі", великі чи маленькі, в наступний раз 20 раз подумають, йти їм в парламент або відразу їхати до Швейцарії.

Але Дубневича не посадять. Пам'ятаємо як одного із затятих співаків "руского міра" з "Опоблоку" Ахметова (у грудні 2016- го Верховна Рада позбавила недоторканності нардепа Вадима Новинського. - ред.) теж позбавили недоторканності, але до нього і близько ніхто не доторкнувся. Мультимільйонер, ніхто його не заарештував. Так і з Дубневичем буде. Будуть суди, якісь форми утримання.

До кінця року ще побачимо схожі рішення парламенту. Інші групи скажуть "А чому ж Пашинського і Дубневича тримають, а інших не чіпають?". Президенту і генеральному прокурору для рівноваги і динаміки доведеться висувати справи щодо інших фінансово-кримінальних груп", - говорить Віктор Небоженко.

Джерело: Gazeta.ua

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...