Встановлено особи російських танкістів, які впритул розстріляли лікарню з вагітними на Сумщині (фото, відео)

У Тростянці на Сумщині, який Сили оборони звільнили наприкінці березня, військовослужбовці 1 танкового полку 2 гвардійської Таманської мотострілецької дивізії зс рф фактично впритул розстріляли з танку приміщення районної лікарні, передають Патріоти України.

У ДБР з'ясували, що командир Т-72, уродженець Республіки Татарстан Петро Смірнов, віддав наказ підлеглому прямим наводженням стріляти по медичному закладу. Постріл 125-мм осколочно-фугасним снарядом здійснив інший росіянин — Айнур Мухаметханов.

Фото ДБР
Фото ДБР

Під обстрілами опинилися як медичні працівники, так і пацієнти, у тому числі вагітні жінки, які там перебували. Саме в момент атаки на лікарню одна з породіль народжувала двійню.

Фото ДБР

Працівники ДБР завершили спеціальне досудове розслідування стосовно військових. Обвинувальний акт скеровано до суду, а військовослужбовців рф оголошено в розшук. Їм інкримінують порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років.

У ДБР додали, що тікаючи з Сумщини, російські військові покинули свій танк. ЗСУ його відремонтували і сьогодні він «мстить» на полі бою окупантам за їхні злочини.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...