"Втратить лояльність - втратить життя": Путін потрапив у стратегічну пастку і гарячково шукає вихід, - військовий експерт

Президент Росії Володимир Путін розганяє фейк про "українську брудну бомбу", щоб отримати хоч якийсь привід для переговорів з Заходом. Лідер Кремля розуміє, що потрапив у пастку і не може вийти з неї. Про це розповів військовий експерт Петро Черник, передають Патріоти України.

За його словами, до заяв керівництва Росії щодо "брудної бомби" треба ставитися відповідально, але є і одна хороша новина: "На мій погляд, вони нарешті зрозуміли, що вони в стратегічній пастці, і вони не можуть з неї вийти. Вони зрозуміли, що за стіл переговорів з українцями не сядуть. І в такий спосіб намагаються залучити країни Заходу до якогось переговорного процесу. Мовляв, ці "скажені укронацисти" от-от підірвуть "брудну бомбу", давайте розмовляти і думати, як їх нарозумити".

Експерт зазначив, що фейки про бомбу спрямовані також і на пересічних росіян: "Будь-який тиранічний режим тримається виключно на лояльності власного населення. Втратять лояльність - втратять життя. Пригадаймо, що сталося з Муаммаром Каддафі і Саддамом Хусейном. А пропагандистський наратив такий самісінький для своїх - дивіться, "укронацисти" зараз бомбу підірвуть, у вас немає вибору, як гуртуватися навколо фюрера, тільки разом виживемо". На думку Черника, в Кремлі "усвідомили, куди вони рухаються, і шукають гарячково вихід".

Фейк Росії про "брудну бомбу"

Російські пропагандисти вигадали фейк про те, що Україна начебто виготовила "брудну бомбу" та готується застосувати її на власній території і звинуватити в цьому Москву. Голова Міноборони РФ Сергій Шойгу узявся поширювати цю брехню, телефонуючи колегам з ледь не всіх країн світу. Проте вигадкам РФ про "брудну бомбу" України у світі не вірять. Зокрема, генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що мета цього фейку – ескалація конфлікту.

Росія вигадала фейк про "брудну бомбу", аби таким ядерним шантажем домогтися переговорів диктатора Володимира Путіна з президентом США Джо Байденом. Таку думку висловив російський опозиціонер та юрист Марк Фейгін. А на думку екскомандувача військ США в Європі генерала Бена Годжеса, Росія вигадала фейк про "брудну бомбу" задля здійснення операції під чужим прапором.

Помічник держсекретаря США розповів, як Росія втягує Грузію у війну в Україні

неділя, 5 травень 2024, 23:52

Помічник держсекретаря США, координатор із санкційної політики Джим О'Брайєн заявив, що РФ втягує Грузію у війну проти України, маючи намір збудувати в окупованій Абхазії базу ВМФ. Про це пише "Ехо Кавказу", передають Патріоти України. "Саме Росія втяг...

Захарова пожалілася на "ворожі дії" країн Балтії та пригрозила "асиметричними заходами"

неділя, 5 травень 2024, 23:39

Представниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що Москва планує запровадити економічні та транзитні санкції щодо Латвії, Литви та Естонії за «ворожі дії» щодо Росії. Про це повідомляє The Moscow Times, передають Патріоти України. «На ворожі дії прибалтів ...