Вучич відреагував на відкриття "представництва" ПВК "Вагнера" у Сербії

Президент Сербії Александар Вучич заявив, що приватній військовій компанії "Вагнера" "нема чого ловити" в країні – так він прокоментував заяву найманців про відкриття свого сербського "представництва". Про це Вучич заявив в інтерв’ю TV Prva, передають Патріоти України.

"Чи слід мені загравати з "Вагнером"? Я нікого не буду підлещувати, вам нічого ловити в Сербії – ані вам, ані НАТО. Ми мусимо співпрацювати з НАТО, бо ви, росіяни, пішли з Косова, а ми співпрацюємо з вами, бо ми друзі, бо ви допомагаєте нам у Раді Безпеки ООН", – сказав Вучич.

Сербський президент також заявив, що вже кілька місяців не спілкувався з Путіним, хоча його нібито називають "нацистом" через тісні зв’язки з президентом РФ, а ще – що Москва "нічого не вдіє" в разі, якщо в Косово спалахне війна.

Коментуючи питання запровадження санкцій проти Росії через війну в Україні, Вучич нагадав, що такі вимоги він чує ще з квітня. "Чи зробимо ми це (накладемо санкції), я не знаю, та моє "я не знаю" важить набагато більше, ніж їхнє (опозиції) тверде й рішуче "так". Є маленька країна в Європі, яка не здається й захищає свою свободу як може", – додав він.

На початку грудня сербські ЗМІ повідомляли, що ПВК "Вагнера" заявила про відкриття "представництва" в Белграді на базі російсько-сербського центру "Орли". Центр був зареєстрований у 2017 році як неурядова організація зі штаб-квартирою у Санкт-Петербурзі.

Лідером "Орлов" є росіянин Алєксандр Лісов, який, за даними ЗМІ, пов’язаний з ультраправими партіями Сербії. Вони разом поширюють проросійську пропаганду про війну в Україні в соцмережах.

Через антисемітські гасла: Кандидатку в президенти США затримали під час пропалестинської акції

неділя, 28 квітень 2024, 20:28

Під час студентських демонстрацій в американських кампусах проти війни в Секторі Гази поліція затримала сотні людей. Серед них – кандидатка у президенти США від Партії зелених Джилл Стайн. Про це пише BBC, передають Патріоти України. Прессекретар Джилл...

У Росії знищили два тепловози - ГУР Міноборони (відео)

неділя, 28 квітень 2024, 19:44

У Росії 26 та 28 квітня невідомі спалили два тепловози, повідомляють Патріоти України. Перший тепловоз ЧМЕ-3 був знищений у Владикавказі, другий — марки 2ТЕ10М — в Оренбурзі, повідомили в ГУР Міноборони України. Українське розвідувальне відомство також...