Вибори-вибори: Стало відомо, чого найбільше очікують українці від майбутнього президента

Від майбутнього глави держави близько третини українців очікують зниження тарифів, зняття недоторканності з депутатів, суддів та президента, а також пришвидшення розслідування резонансних корупційних злочинів. Про це свідчать презентовані Київським міжнародним інститутом соціології результати опитування, проведеного 9-14 квітня, повідомляють Патріоти України.

За словами заступника директора КМІС Антона Грушецького, на запитання "Що з переліченого наступний президент має зробити у свої перші 100 днів?" відповіді респондентів розподілилися таким чином: 39,1% українців вважають, що президент має знизити тарифи на комунальні послуги, 35,5% - подати законопроекти про зняття недоторканності з депутатів, суддів, президента, 32,4% - розпочати або пришвидшити розслідування найбільш резонансних корупційних злочинів, 23,3% - розпочати переговори з Росією, 18,4% - знизити зарплату топ-чиновникам, 16,4% - розпочати переговори з Європейським Союзом та США щодо Донбасу та Криму, 9,4% - пришвидшити розслідування злочинів проти Майдану, 8% - ініціювати зміну системи парламентських виборів - скасування мажоритарних виборів і перехід до пропорційної системи з відкритими списками, 5,5% - виставити на продаж приміщення, автівки та інші активи Державного управління справами, яке займається забезпеченням президента, 5,2% - ініціювати перезапуск антикорупційних органів (Національного антикорупційного бюро України, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури), 4,6% - арештувати російські активи в Україні, 4,2% - внести законопроект про референдум в Україні, 3,3% - розпочати переговори про вступ до ЄС.

Опитування проводилось у період з 9 по 14 квітня серед 2004 респондентів віком від 18 і старше. Статистична похибка становить 3,3%.

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...