Виконати рішення Трибуналу ООН: МЗС закликав світ до тиску на Росію задля повернення захоплених українських кораблів

Заступник міністра закордонних справ України Лана Зеркаль заявила, що рішення Трибуналу ООН з морського права залишається невиконаним Росією, оскільки захоплені українські судна досі не звільнені, і закликала міжнародну спільноту до тиску на РФ, зазначають Патріоти України.

"Росія намагається презентувати, що вона виконала рішення Трибуналу, коли звільнила наших хлопців (про що негайно після звільнення повідомила Міжнародний трибунал з морського права). Проте це не так!" - написала дипломат у Facebook.

"Хочу нагадати рішення Міжнародного трибуналу з морського права від 25 травня 2019 року: Росія має негайно передати під контроль України "Нікополь", "Бердянськ" і "Яни Капу", - зазначила Зеркаль.

Вона додала, що станом на сьогодні рішення Міжнародного трибуналу з морського права не виконано, а Росія умисно продовжує порушувати норми і принципи міжнародного права.

"Допоки кораблі не будуть безумовно повернуті під контроль України, тиск на Росію має бути продовжений. Міжнародне співтовариство має бути свідоме триваючого порушення міжнародного права, а саме невиконання наказу", - зазначила вона.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...