Виконував завдання Кремля: В ISW пояснили, що стоїть за візитом Лукашенка до Ірану

Невизнаний лідер Білорусі Олександр Лукашенко 13 березня у Тегерані зустрівся з офіційними особами Ірану, щоб розширити двосторонній зв'язок і підтримати пом'якшення санкцій. Але фактично він діяв як васал Кремля, який використовує його для нарощування співпраці Росії з Іраном, передають Патріоти України.

Причому й у військовій сфері, оскільки країна-агресор РФ продовжує шукати джерела поповнення озброєння для ведення війни проти України. На це вказують аналітики американськогоІнституту вивчення війни (Institute for the Study of War, ISW).

Напередодні іранські державні ЗМІ повідомили, що Лукашенко зустрівся в Тегерані з президентом Ебрагімом Раїсі, верховним лідером Алі Хаменеї та першим віцепрезидентом Мохаммадом Мохбером.

Іранський і білоруський лідери підписали вісім угод про співпрацю у сферах армії, торгівлі, транспорту, сільського господарства й культури. Обидва зазначили, що Білорусь та Іран "потроїли двосторонній товарообіг у 2022 році порівняно з 2021-м".

Раїсі зокрема заявив, що співпраця з Білоруссю може стати для обох країн способом протидії санкціям. "Лукашенко часто діяв як васал Кремля у нещодавніх поїздках до зарубіжних країн, і його візит до Тегерана, ймовірно, є частиною ширших зусиль Кремля щодо забезпечення постійної підтримки Ірану перед міжнародними санкціями", – підкреслили в ISW.

Не такого чекали: Удар Ізраїлю по Ірану став ганьбою для російської ППО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:57

Ізраїль завдав точкового удару у відповідь по Ірану, який атакував його раніше. Як пише американська газета The New York Times, метою атаки стала авіабаза поблизу міста Натанз у провінції Ісфахан. Там іранська влада розвиває власну ядерну програму. Ізр...

Дебелий шмат з 61-імльярдного "пирога": США готують поставку зброї для ЗСУ на $6 млрд - Politico

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:39

США завершують підготовку одного з найбільших на сьогодні пакетів військової допомоги для України та готуються підписати контракти на постачання зброї та обладнання для Збройних сил України на суму до 6 мільярдів доларів. Про це пише Politico з посилан...