Викрадення дітей теж на совісті Гунляєва і Ко: Варфоломій звинуватив РПЦ у злочинах війни в Україні

Вселенський патріарх Варфоломій на конференції в парламенті Литви заявив у середу, що Російська православна церква розділяє відповідальність за злочини війни, яку Росія розв'язала проти України.

Патріарх пояснив, що російська влада використовує церкву як "інструмент для досягнення своїх стратегічних цілей" , передає Reuters.

"Церква і державне керівництво Росії співпрацювали у злочині агресії і розділяють відповідальність за злочини, що виникли в результаті, такі як шокуюче викрадення українських дітей…

Наш міжрелігійний діалог повинен зосередитися на способах протистояти і нейтралізувати здатність керівництва Московського патріархату чинити розкол (у церкві) і теологічно легітимізувати злочинну поведінку", - заявив найавторитетніший представник світового Православ'я.

Варфоломій додав, що готовий допомогти у післявоєнному "духовному відродженні" Росії.

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...