"Виникло непорозуміння": Швейцарія не підписувала жодних комюніке щодо "мирної ініціативи" Китаю та Бразилії - посол

Позиція Швейцарії щодо мирного врегулювання війни в Україні не змінилася, країна не підписувала комюніке після зустрічі, яку провели КНР і Бразилія на полях Генеральної Асамблеї ООН. У цьому запевнив посол Швейцарії в Україні Фелікс Бауманн в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна, передають Патріоти України.

«Думаю, що тут виникло певне непорозуміння. Перш за все, Швейцарія не приєдналася й не підписала жодних комюніке після зустрічі, яку провели Китай і Бразилія минулого тижня на полях Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку», — наголосив Бауманн.

За його словами, позиція Швейцарії щодо мирного врегулювання розпочатої РФ війни проти України залишаєтсья незмінною — будь-яка «мирна ініціатива» має повністю поважати міжнародне право і Статут ООН. Також Бауманн повідомив, що Швейцарія на зустрічі, яку ініціювали Китай та Бразилія на полях Генеральної Асамблеї ООН, була присутня у якості спостерігача.

Дипломат додав, що, на думку Швейцарії, варто розглядати всі мирні плани, які поважають міжнародне право, Статут Організації Об'єднаних Націй і, зокрема, територіальну цілісність і суверенітет України.

«І саме це ми бачили в підсумковому комюніке Першого глобального саміту миру в Україні, що відбувся у Швейцарії в червні. Цей саміт був побудований на попередніх дискусіях на основі української Формули миру й інших мирних пропозицій, які відповідають міжнародному праву та Статуту ООН», — заявив Бауманн.

Посол підкреслив, що відповідно до цієї позиції Міністерство закордонних справ Швейцарії вирішило брати участь як спостерігач у зустрічі, яка була ініційована китайською та бразильською сторонами. Крім того, за його словами, для Швейцарії є важливим «говорити про мир, коли триває війна, що спричиняє величезні страждання і жертви». Фелікс Бауманн також акцентував, що «нічого не повинно вирішуватися про Україну без України».

Окупанти частково змінили тактику: У бригаді НГУ "Кара-Даг" розповіли, що відбувається на Покровському напрямку

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 16:58

Пресофіцер 15-ї бригади оперативного призначення НГУ "Кара-Даг" майор Віталій Міловідов зазначив, що росіяни підтягнули артилерійські системи ближче до лінії боєзіткнення Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Ситу...

Окупанти спробують знову реалізувати стратегію флангового оточення: Згурець оцінив ситуацію навколо Селидового

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 16:44

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що навколо Селидового ворог використовує відпрацьований маневр нарощування сил на флангах. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України...