Випробування "Нептуна" закінчували на російських окупантах: Командувач Військово-морських сил ЗСУ відкрив деякі подробиці

Зокрема, з цього коммплексу атакували фрегат "Адмірал Ессен".

Ракета комплексу "Нептун" розганяється до 900 км/год

Командувач Військово-морських сил ЗСУ Олексій Неїжпапа заявив, що українська протикорабельна ракета для комплексу "Нептун" не встигла пройти весь процес випробувань перед повномасштабним вторгненням Росії. У зв'язку з цим до потрібних параметрів її доводили на полі бою - під час ударів по реальних цілях окупантів.

В коментарі The Wall Street Journal він розповів, що ракета мала пройти попередні випробування перед початком вторгнення.

Попри це, Україна атакувала з "Нептуна" російський фрегат "Адмірал Ессен". Хоча системи радіоелектронної боротьби корабля росіян завадили ракетам, фрегат отримав незначні ушкодження і кілька моряків були поранені.

За словами Неїжпапи, Росія так і не повірила, що Україна має "справжню ракетну зброю, і продовжувала намагатися домінувати в наших районах". Зокрема, це відобразилось у відправці крейсера "Москва" в зону ураження української ракети.

Що відомо про "Нептун"

Як відомо, ракетний комплекс РК-360 МЦ "Нептун" – це наземний комплекс протикорабельних крилатих ракет, розроблений КБ "Луч". Наразі її дальність нібито становить 280 км, швидкість – 900 км/год. Комплекс призначений для ураження крейсерів, есмінців, корветів, фрегатів, десантних та інших видів кораблів. 15 березня 2021 року перші зразки "Нептуна" передали ВМС.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...